Last news in Fakti

16 Септември, 2016 18:08 1 520 1

България ще получи помощ от ЕС

  • българия-
  • ес-
  • словакия-
  • братислава-
  • среща на върха-
  • бойко борисов-
  • финансова помощ

Борисов отново обясни защо страната ни иска 160 млн. евро

България ще получи помощ от ЕС - 1
Снимка БТА

България ще получи голяма подкрепа от Европейския съюз. Това заяви говорителят на председателя на Европейския съвет Доналд Туск по време на днешната среща на 27-те.

Много държави са поели конкретни ангажименти да помогнат на страната ни.

Неофициално Борисов коментира, че ще изложи пред колегите си важността на България за защитата на външната граница на ЕС, с което ще аргументира искането за 160 млн. евро незабавна помощ.

Страната ни иска спешна финансова и техническа помощ за охраната на границата. Премиерът за пореден път показа картата на България и границата от над 1100 километра - с Турция и по черноморското крайбрежие, за да убеди останалите европейски лидери колко наложително е да се помогне на страната ни. 

На влизане в срещата Борисов не се спря пред репортерите, да изкаже очакванията си от срещата. 
На срещата Франция и Германия поискаха създаване на европейски въоръжени сили с постоянен щаб. 

Неформалната среща на върха на лидерите от ЕС, която се провежда в словашката столица Братислава, продължава вече седми час. На нея лидерите на 27-те страни членки обсъждат бъдещето на Европейския съюз, сигурността и кризата с бежанците. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    0 0 Отговор
    Вече с9е бъзикат с България и Българите. Помните ли подобни помощи при спиране на реакторите, при утилизирането на въоражението на армията и т.н.. А сега отново помощ за намаляване на производството но мляко. И вие чакате от тези инвестиции.
Новини по държави: