16 Септември, 2016 19:05 1 379 2

Екстрадират аутист, хакнал правителството на САЩ

  • екстрадиция-
  • сащ-
  • аутист-
  • хакер-
  • компютърни системи-
  • правителство-
  • фбр-
  • лаури лов

Британски съд издаде постановление в петък

Екстрадират аутист, хакнал правителството на САЩ - 1
Снимка АП/БТА

Аутист, заподозрян за хакерска атака над правителствените компютърни системи на САЩ, ще бъде екстрадиран от Великобритания, за да се изправи пред американски съд. Това е постановил британски съд в петък, съобщи Би Би Си.

31-годишният Лаури Лов, който има синдром на Аспергер, е обвинен, че е проникнал в системите на ФБР, американската централна банка и Агенцията за противоракетна отбрана на страната.

Лов, който е родом от Съфолк, преди време заяви, че се страхува, че ако бъде екстрадиран в САЩ, ще умре в американски затвор.

Решението за екстрадиране бе взето от магистратите в съда в Уестминстър.

По-рано адвокатът на Лов заяви, че предполагаемата хакерска атака, извършена от клиента му, е „засрамила“ властите в САЩ.

Той заяви, че правителството на САЩ "има много, много калпава защита и тези хакерски атаки са изложили на показ информация, която е била публично известна от месеци."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Сега ще го дадат на американците, ония боклуци ще му предявят един куп обвинения за какво ли не, и за да не изгние в прекрасните им затвори ще му предложат сделка да работи за тях, това е замисъла на цялото театро. Щото иначе няма да се навие да им играе по свирката, всъщност човека е болен и не е морално(да не говорим за законно)да бъде съден и подвеждан под някаква отговорност, като на всичкото отгоре не е гражданин на САЩ. Ама англичаните нали и те са им подлоги.
  • 2 Сноу Дън

    0 0 Отговор
    Човек за какъв морал говориш при американците !? Няма такъв филм сега това момче вроятно ще го разсипят за назидание на всички. Един вид "дългата ръка на америка ще ви хване навсякъде" И аз винаги съм се питал с какво право изискват екстрадиция на рaзни хора!? Ако чужденец е направил престъпление на тяхна територия добре, но ако е на чужда, ами съдете го в държавата от която е! Сега е повече от ясно, какво "правосъдие" ще получи и какво, ще му се случи в американските затвори.
Новини по държави: