16 Септември, 2016 20:23 1 250 0

16 септември: Светът в снимки

  • снимки-
  • светът-
  • светът в снимки
16 септември: Светът в снимки - 1
Снимки АП и Синхуа / БТА

Тазгодишната седмица на модата в Мадрид показа интересни и провокативни тоалети, които едва ли бихте облекли в ежедневието си. Като тези бански костюми например, родени във въображението на прочутата дизайнерка Агата Руис Де Ла Прада.

16 септември: Светът в снимки

Столицата на Великобритания също е във вихъра на модата. Тазгодишната седмица на модата в Лондон показа изключително интересни предложения за сезон пролет/лято 2017 г.

16 септември: Светът в снимки

Мексико празнува 206-та годишнина от своята независимост от Испания. Празникът бе отбелязан с военен парад в Мексико Сити. На 16 септември 1810 г. католическият свещеник Михел Идалго Костиля призовава мексиканците да се надигне срещу испанската управляваща класа в страната. Той обявява независимостта на Мексико в малкото градче Долорес.

16 септември: Светът в снимки

Тежка катастрофа в Бангладеш отне живота на най-малко осем души. Микробус и автобус се сблъскаха в квартал Браманбария, на около 109 км североизточно от столицата Дака.

16 септември: Светът в снимки

Днес в Бангладеш имаше и друга катастрофа. Хеликоптер се разби в Кокс Базар, един от най-големите естествени пясъчни плажове в света, който се намира на около 292 км югоизточно от столицата Дака. В инцидента загина един човек, а други четирима бяха ранени.

16 септември: Светът в снимки

Президентът на САЩ Барак Обама, губернаторът на Охайо Джон Кейсидж и бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг бяха само част от американския елит, който се събра в Овалния кабинет на Белия дом, за да обсъди Трансантлатическо партньорство за търговия и инвестиции и как американските работници и предприятията могат да се възползват от него.

16 септември: Светът в снимки

След като старият балкански маршрут на бежанците, водещ от Турция през Гърция, Македония, Сърбия, Хърватия и Словения бе затворен през март, правителствата на Балканите търсят начини да укрепят границите си, страхувайки се от нов масов прилив на хора от Близкия Изток, Азия или Африка. Стотици мигранти продължават да се стичат към Европа, въпреки постигнатото споразумение между ЕС и Турция.

16 септември: Светът в снимки

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун и други представители на Организацията на обединените нации присъстваха на тържествена церемония за 35-годишнината на Международния ден на мира. По време на тържествената церемония се чу и звънът на камбаната на мира в централата на ООН в Ню Йорк, която бе ударена лично от Бан Ки-мун. Общото събрание на ООН за първи път обявява честването на Международен ден на мира през 1981 г. по инициатива на Коста Рика.

16 септември: Светът в снимки
16 септември: Светът в снимки

В словашката столица Братислава се проведе неформалната среща на върха между лидерите на 27-те страни членки на ЕС. Европейските лидери пътуваха с корабче по река Дунав, за да стигнат до мястото на срещата. Разходката им с лодка премина под изключително затегнати мерки за сигурност, която включваше въоръжени командоси в гумени лодки.

16 септември: Светът в снимки


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА