17 Септември, 2016 08:44 3 352 9

САЩ заземиха изтребители Ф-35 заради дефект

  • сащ-
  • ф-35-
  • дефект-
  • изтребители

Общо 57 изтребителя са проблемни, десет от които в бойна готовност

САЩ заземиха изтребители Ф-35 заради дефект - 1
Снимка: БТА/ AP

Американските военновъздушни сили заземиха десет изтребителя Ф-35 – само месец, след като беше обявено, че са в бойна готовност, съобщи Си Ен Ен.

Оказа се, че гордостта на US бойната авиация е дефектна. Проблем има с изолацията на охлаждащите системи в резервоарите с гориво.

Военновъздушните сили обявиха, че временно ще бъдат преустановени полетите на самолетите от дефектната партида.

Общо 57 изтребителя са проблемни, като само част от тях са били тествани до този момент. Другите все още са в процес на продукция.

Американските ВВС планират да закупят от фирмата производител „Локхийд Мартин“ общо 1763 изтребителя Ф-35.

„Безопасността винаги е наш първи приоритет“, обяви говорител на компанията, добавяйки, че тя се ангажира да оправи проблема в отрицателни срокове.

Програмата за Ф-35 е рекордно скъпа за САЩ, които ще платят близо 400 милиарда долара за тези изтребители от пето поколение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    1 0 Отговор
    Еми за 400 милиарда толкова! Ако бяха отпуснали 5-600 милиарда, можеше след краденето да остане нещо и за свястна изолация на тези няма и 60 изтребителя.
  • 2 mediator37

    1 0 Отговор
    Със стъклена вата става много добре. Да ги увият по-плътно.
  • 3 Бай хой

    1 0 Отговор
    Това ли бе супер модерната и фънк технологична нация?Ти я ни изпревариха в краденето.

    Да проучат как действат по напредналите от тях. С години се изпробват новите технологии и когато изделието е усъвършенствано и безпроблемно се пристъпва към производство. А краварите се бият в гърдите и после се оказва че супер технологиите им са дефектни че и морално остарели.

    И уж бяха произвели 60+ а то се оказа че това +=-3. Голяма аритметика.

    За 15 години да похарчиш трилион и половина и после да се окаже че хвърчилото ти не става и е опасно. Просто нямам думи. Крадат повече и от комунистите. Та и затова сигурно родните комуняги масово се пребоядисват, капитализират и се обявяват за анти комунисти, така имат право законно да крадат.
  • 4 Ник

    1 0 Отговор
    Да вземат да си възстановят производството на F16- той явно е по- евтин и по- ефективен :-))
  • 5 ДОКАЗАН БАЛОН

    1 0 Отговор
    ТЮЮЮЮ ДО ГА ША НА ЗАНИМААТ С ТОЯ БОКЛУК ДА СИ КУПЯТ ПО ЕДНО МИГЧЕ 21 И ДА сиШиТКАТ БЕЗАВАРИЙНО..
  • 6 шшш

    1 0 Отговор
    Бате Бойко да ги санира по Европейски програми...то се видя че в БГ тази програма кара на заден...
  • 7 Haha

    1 0 Отговор
    Тези един самолет не могат да направят като хората,тръгнали иначе да ни пазят небето.хахаха

    Коментиран от #9

  • 8 Гост

    1 0 Отговор
    Да се свържат с нашите власти, ще ги уредят с 35-40 г. самоети трета ръка неизползвани поне от 7-8 г. направо като нови
  • 9 антика

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Haha":

    Господа, да подигравате американо е малко тъпичко мисля... Ония правят и са го доказали постоянно. Проблема обаче е че, от толкова пари все НЯКОЙ се омазва до ушите в бъркане в кацата и явно е станало точно това. И при тях е като при нас. Но ония са силна икономика, а ние жив зян затова ни боли много повече от американо. Самолета е добър видях го на демонстрациите. Дали е по-добър от СУ-35 едва ли, но никак не е лош. Това е бърз модерен и предназначен за далечен и среден бой самолет и то главно като скорострелен изстребител и бомбардировач, разузнавач, а не близкобойно моделче. Добър е. Но някой е оплескал отделни неща и резултата е видим. Навред стават гафове. И при китайци и руснаци и юрофайтър, но ония тестват дълго време моделите и след като са убедени че са добре ги обявяват и пускат. Тук се избърза явно някой е гонел ссрокове и е претупал нещата. Но истината е, че самолета е обявен в срок, някой е лапал пари, срока е наближил и каквото е станало са го пуснали. Няма причина да е друго - американо правят качественни неща иначе. НЯКОЙ е лапнал пари и е претупал нещата...