1 265 2

Второ взривно устройство в Ню Йорк

Ню Йорк няма да бъде сплашен, заяви кметът на метрополиса

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Второ взривно устройство е било намерено на четири пресечки от мястото, което бе разтърсено от експлозия, съобщи „Ню Йорк Таймс“. Властите водят разследване.

Според разследващите второто взривно устройство е наподобявало това, използвано през 2013 година на маратона в Бостън. Предполага се, че става въпрос за наподобяващо тенджера под налягане взривно устройство.

Кметът на Ню Йорк Бил Де Блазио заяви, че първоначалните данни не показват терористична връзка, но все пак добави, че става въпрос за умишлено деяния.

„Каквато и да е причината, Ню Йорк няма да бъде сплашен“, заяви градоначалникът на метрополиса.

Властите анализират видеозаписите от уличните камери. Официално лице заяви, че на един от тях се вижда мъж да пресича улицата към мястото на взрива. Все още обаче няма кадри на човек, който да го поставя.

Силите за сигурност са помолили местните, които разполагат с информация или имат видео, да им съдействат.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • шшш
  Отговор
  1 08:54  18.09.16
  бла,бла, тенджера под налягане този кмет , било умишлено ,но не било тер.акт , а бонус за гражданите..безплатна храна от тази тенджера. „Каквато и да е причината, Ню Йорк няма да бъде сплашен“ Кмета, вярно ти няма какво да се плашиш с тази охрана и бронирана кола..а хорица да му мислят..
 • гост
  Отговор
  2 09:49  18.09.16
  Ами като гръмнат още няколко "тенджери под налягане" ще видим дали няма да се уплашат "хамериканските герои". Да видят какво е да гърмят бомби на тяхна територия.

Напиши коментар:


Публикувай