18 Септември, 2016 13:07 909 0

Германия: Щабът на европейската армия трябва да е в Брюксел

  • германия-
  • щаб-
  • брюксел-
  • армия-
  • ес-
  • единна армия

В сърцето на ЕС

Германия: Щабът на европейската армия трябва да е в Брюксел - 1
Снимка: БТА/ AP

Щабът на европейската единна армия, за чието формиране се говори в кулоарите на Брюксел, трябва да е позициониран в белгийската столица. Такава позиция изрази говорител на германското министерство на отбраната пред „Франкфуртер алгемайне цайтунг“.

Според Германия е най-добре щабът на въоръжените сили на ЕС да се намира в Брюксел, защото там са локализирани ключовите институции на блока.

Берлин и Париж са хардлайнерите в позицията за създаване на единна армия, но тяхната теза има и противници.

На 26-27 септември в словашката столица Братислава ще се съберат министрите на отбраната на страните-членки, за да обсъдят темата, пише „Политико“.

Вчера британският министър на отбраната Майкъл Фалън заяви, че Великобритания ще наложи вето за създаването на единна войска – поне докато е член на Еврейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: