Last news in Fakti

18 Септември, 2016 19:43 2 079 1

Ислямска държава пое отговорност за клането в Минесота

  • клане-
  • минесота-
  • сащ

Ислямска държава, позната с арабския си акроним ДАЕШ, пое отговорност за клането в Минесота, съобщи Ройтерс. Агенцията се позовава на публикувано в джихадистки сайт съобщение.

От него става ясно, че воин на Ислямска държава в САЩ е последвал призива за преследване и убиване на неверниците навсякъде по света.  Клането в Минесота било наказание за гражданите на тези странни, които участват в коалицията срещу Ислямска държава.

Осем души бяха наръгани с нож от обезумял мъж в северния американски щат Минесота.

Нападателят е бил застрелян от силите за сигурност. По време на атаката в местен търговски комплекс мъжът е споменал Аллах.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иии

    0 0 Отговор
    нищо ново , 100% от тази религия убиват в името на алах...