19 Септември, 2016 07:11 1 230 0

Фицо: ЕС ще направи Brexit болезнен за Великобритания

  • роберт фицо-
  • brexit-
  • ес

Премиерът на Словакия иска равни права за работниците в своята страната

Европа може да направи излизането на Великобритания от ЕС много болезнено. Това заяви премиерът на  Словакия Роберт Фицо в интервю пред  “Financial Times”.

Той допълни, че на Великобритания няма как да й се позволи да превърне работниците в ЕС в „граждани втора класа“, докато продължава  да се ползва от привилегиите в европейския единен пазар.

„За Великобритания ще е много трудно. Европа ще използва тази възможност, за да покаже защо е добре да си член в ЕС. Да, това може да е петата най-голямата икономика в света, но това ще е доста болезнено за страната.

Аз искам гражданите на моята страна да бъдат третирани като британските работници. Ако това се случи, раздялата може и да е успешна. Въпросът е дали британците знаят какво искат и какво търсят“, заяви Фицо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: