19 Септември, 2016 14:16 1 729 3

Европа зове Унгария да спре сегрегацията към ромите

  • европа-
  • роми-
  • унгария

Визира се разделението в унгарските училища

Унгария трябва да сложи край на сегрегацията на ромските деца в местните училища. Това се казва в доклад на Съвета на Европа, съобщи ABC.

Визира се отделянето на ромските деца в отделни класове, където те да наваксват учебен материал, преди да продължат редовното си образование. Според експерти тази практика е неефективна и дискриминационна.

Докладът описва метода като противоречащ на принципите на интеграцията. Ромите създават около 8% от унгарското население. Към момента няма коментар от унгарското правителство. Съветът също алармира, че „безкомпромисната позиция” по миграцията на правителството на премиера Виктор Орбан „разпалва ксенофобия и нетолерантно отношение към бежанците, търсещите убежище и мигрантите”.



 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    Абе съвета на Европа вместо да се чуди как да си оправдае заплатата пишейки празни доклади, да вземе да даде нагледен пример как се интегрират цигани, че аз до сега никъде в Европа не съм чул да е станало успешно! Явно с толерантност работата не става.

    А дали Унгарците ще интегрират бежанци и иконом. имигранти, трябва да си е тяхна работа, щото тия дори не са граждани на държавата им.
  • 2 Смех

    0 0 Отговор
    Ето ви го решението на "ромската" интеграция:

    https://www.youtube.com/watch?v=kYnV3fcYZ3g
  • 3 Carfen

    0 0 Отговор
    Тия от ЕК защо не вземат малко м.....ли на специализация при тях? Тъкмо да ни покажат как се интегрират роми.
Новини по държави: