1 368 3

Европа зове Унгария да спре сегрегацията към ромите

Визира се разделението в унгарските училища

Росен Стойчев

Унгария трябва да сложи край на сегрегацията на ромските деца в местните училища. Това се казва в доклад на Съвета на Европа, съобщи ABC.

Визира се отделянето на ромските деца в отделни класове, където те да наваксват учебен материал, преди да продължат редовното си образование. Според експерти тази практика е неефективна и дискриминационна.

Докладът описва метода като противоречащ на принципите на интеграцията. Ромите създават около 8% от унгарското население. Към момента няма коментар от унгарското правителство. Съветът също алармира, че „безкомпромисната позиция” по миграцията на правителството на премиера Виктор Орбан „разпалва ксенофобия и нетолерантно отношение към бежанците, търсещите убежище и мигрантите”. 

Унгария


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • кроко
  Отговор
  1 14:48  19.09.16
  Абе съвета на Европа вместо да се чуди как да си оправдае заплатата пишейки празни доклади, да вземе да даде нагледен пример как се интегрират цигани, че аз до сега никъде в Европа не съм чул да е станало успешно! Явно с толерантност работата не става. А дали Унгарците ще интегрират бежанци и иконом. имигранти, трябва да си е тяхна работа, щото тия дори не са граждани на държавата им.
 • Смех
  Отговор
  2 14:58  19.09.16
  Ето ви го решението на "ромската" интеграция: https://www.youtube.com/watch?v=kYnV3fcYZ3g
 • Carfen
  Отговор
  3 21:25  19.09.16
  Тия от ЕК защо не вземат малко м.....ли на специализация при тях? Тъкмо да ни покажат как се интегрират роми.

Напиши коментар:


Публикувай