Last news in Fakti

20 Септември, 2016 07:39 5 487 17

Видео показва как US полицай застрелва невъоръжен чернокож

  • оклахома-
  • сащ-
  • чернокож-
  • полицай-
  • стрелба-
  • убийство-
  • терънс кръчър

Убитият американец е бил невъоръжен

Видео показва как US полицай застрелва невъоръжен чернокож - 1
Снимка: БТА/ AP

Полицията в Тълса, Оклахома, разпространи кадри, на които се вижда убийството на невъоръжен чернокож мъж, пише „Ню Йорк Таймс“.

Силите за сигурност са започнали криминално разследване по случая, който е пореден на полицейско насилие в страната.

Инцидентът е станал около 19:40 часа местно време в петък. Полицаите получават сигнал за изоставен на пътя автомобил, блокиращ движението.

На място пристига и полицейски хеликоптер, който заснема случилото се. Жертвата – Терънс Кръчър – вдига ръцете си и няма оръжие в себе си. Въпреки това униформеният Бети Шелби стреля по него.

На пресконференция шефът на местната полиция потвърди, че жертвата е била невъоръжена. Води се разследване защо е открита стрелба от полицая. Адвокатът му заяви, че неговият клиент е помислил, че мъжът има пистолет. Според него тъмнокожият е отказал да се подчини на полицейски заповеди и е посегнал към прозореца на колата, преди да бъде застрелян.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 9мм

    0 1 Отговор
    Ловният сезон е открит.
  • 2 пол

    0 1 Отговор
    Него удари ток от тейзъра???
  • 3 Бай хой

    0 0 Отговор
    Няколко патрулки и вертолет срещу един дебел м....ст че го и умъртвиха.

    Демокрация по хамерикански и зачитане на правото на живот на другите.

    И ния са тръгнали да учат другите на демокрация? УЖАСТ.
  • 4 АЛекс

    0 2 Отговор
    Добре бе защо черните един път не правят това което им се казва, къде отива тоя черния, къде си бърка из колата, след като четирима са насочили оръжие към него???

    Коментиран от #5

  • 5 жоро

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "АЛекс":

    Е как къде нали е демокрация ще прави каквото си иска. Коиса те да му казват какво да прави. нали е американец има си права свободен е.
  • 6 некойси

    0 1 Отговор
    Наистина се пресегна към прозореца на колата, ако не е изпълнявал каквото му казва полицая на мое място и аз можеше да го думна.
  • 7 бббббб

    1 1 Отговор
    Като гледам колко полицаи са дошли едва ли ще е само за "изоставен "автомобил.А,пък шофьора негър търчи наблизо....Май не ни казват всичко.
  • 8 Бай хой

    2 0 Отговор
    От козяк пак защитават робовладелците.

    Става въпрос за незачитане на живота на другите.

    Кой простаци със простаци ви е казал че живота на полицайчетата е нещо повече от живота на другите. В случая този с нищо не ги заплашваше. Отделно че можеха да го обездвижат по много други начини включително и със стрелба но не по жизнено важни органи.

    Това значи че са го застреляли или от панически страх недопустим за полицай в акция или по други много по лоши подбуди. И откъде знаете дали полицаите не са му наредили да извади нещо от колата след като явно го съпроводиха до там.

    Също както реваха да примирие в Сирия и веднага го нарушиха и подлъгаха датчаните да извършат атентат срещу сирийската армия. От хамериканците вече може да се очакват всякакви злодейства дори и срещу американци. Така ли тази нация не можа да роди читав лидер като Путин.
  • 9 onq s konq

    0 2 Отговор
    Застреляли са го точно защото е невъоръжен,което значи че нещо "нестандартно" и много опасно се върти из черния му мозък
  • 10 OMG WTF

    0 2 Отговор
    Четирима полицаи са насочили оръжие срещу него, 100% са му заповядали да не мърда/да си вдигне ръцете/да легне на земята с ръце на тила, а тоя тъпан си отива към колата, че и бърка вътре... Какво друго да направят хората, освен да го застрелят? И сега другите пак ще почнат да циврят...

    Коментиран от #11

  • 11 Бай хой

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "OMG WTF":

    Значи според теб полицията има право да издава смъртни присъди и да ги изпълнява незабавно? Явно си голям ум също като оня.
  • 12 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    много правилна реакция на полицията.беше предупреден да спре не го стори ,после бръкна в колата и го застреляха.естествено че живота на полицая е по-скъп от този на дрогиран тип спрял по средата на платното.не бъркаите демокрацита със свободията.там има правила деот трябва да се спазват и тежко на този дето не искат да го правят.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Деске ма, що при мен клипа е без звук и не чух какво точно го предупредиха?

    И сигурно си на мнение примерно че в Русия полицията няма никакво право да арестува и ограничава хората. Тия права сигурно ги делигираш само на хамериканската полиция която в по голямата си част е частна охрана.

    Така ли от козяк наредиха квот направят краварите е все добро и правилно. Като например да нахлуят в чужда държава и да убият стотици войници че и да подведат чужди военни за да предизвикат конфликти при евентуална реакция. Явно не само полът ти е странен а и начина на разсъждения ако може да има такива.

    Коментиран от #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Нафарфорий

    0 1 Отговор
    Другият път ще се научи да изпълнява полицейски заповеди! А пардон то май няма да има друг път. Американците пипат много решително що се касае до тяхната сигурност. Ся чета в американските градове дето искат да се построи джамия, гражданите се вдигат на бунт, я с пушка, я кмета не дава да се построи джамия. Преди няколко месеца четох за един бдителен американец, който застрелял в мола някакъв луд брадатко, дето викал алах-агбар-барабар, защото мислил, че чалмата ще се взриви и после бил оправдан, даже май и дело срещу него нямаше. Полицаи разсъбличат по бельо една с никаб дето надавала бойни викове. Ей тва е правосъдие.
    Ний вместо да охкаме от бежанците трябва да въведем правилото око за две зъб за чене да се научат, че търпим до време или най-добре да ги натирим обратно в близкия изток!!!!!!!!

    Коментиран от #16

  • 16 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Нафарфорий":

    Както го казваш излиза че всички американци извършват подобни престъпления. Това е само един инцидент. Във всяко стадо си има мърши. Лошото е че тия случаи твърде зачестиха.

    А при нас как положението да е добро след като има същества които са готови да аплодират злодейства само защото били извършени от определени нации. И в същото време да оплюват други.
  • 17 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бай хой":

    на клипа ясно се вижда полицаи с пистолети насочени към убития.само че въпросния не спира ,а продължава към колата си и бърка в нея,тогава бе и прострелян.със сигурност при насочването на оръжие полицаите му са извикали да спре,тва е рутинна процедура.