1 448 3

Огнен ад унищожи бежански лагер на Лесбос (Видео)

Поне една дузина ранени бежанци са настанени в болница в Митилини

Огнен ад унищожи бежански лагер на Лесбос (Видео)
Венцислав Михайлов

Огнен ад унищожи бежански лагер на о. Лесбос, съобщава в. „Та Неа“. Трагедията се е разиграла край градчето Мория.
Властите и очевидци съобщават, че преди да избухне огъня сред бежанците са избухнали безредици. Началото било поставено от сбиване между афганистанци и пакистанци. Малко по-късно огънят е обхванал гъсто разположените палатки.
Властите са изпратили полиция и пожарни екипи, за да овладеят огнената стихия. Бежанците използвали ситуацията и се разпръснали из околността. Друга голяма група от жени, деца и младежи се насочила пеша по шосето към Митилини.
Полицейски екипи са успели да ги спрат, преди да влязат в града. Властите съобщиха, че 60% от лагера край Мория, който имал статут на гореща точка за бежанците, е унищожен. Поне една дузина ранени бежанци са настанени в болница в Митилини.
Правителството в Атина обмисля да изпрати кораб, който да бъде разположен на котва край Лесбос и на него да бъдат настанени бежанците от изгорелия лагер.

Гърция

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 909 БЪЛГАРИЯ
  Отговор
  1 11:55  20.09.16
  УРААААААА САМО ТАКА ЗА ТИЯ ЦИГАНИ !!!
 • Ще я купим
  Отговор
  2 12:23  20.09.16
  Европа трябва да има страх от бежанците. Ежедневно трябва да се подклаждат страховете им. Конфликтът в Сирия не трябва да спира. Диктаторът трябва да остане на власт. Европа трябва да се напълни с бежанци. Цената на петрола не трябва да остава ниска. Европа не трябва да намира алтернативни източници на гориво.

  Коментиран от #3

 • кроко
  Отговор
  3 12:55  20.09.16

  До коментар #2 от "Ще я купим":

  Сашееее! Горкият ти, саше! Я кажи ако за руснаците е изгодна високата цена на петрола, мислиш ли че е изгодна за "алтернативните източници". На се ли сещаш, саше, че като е ниска цената на петрола и алтенативите на важат?! Я кажи ми, саше, меркелита не служи ли именно на обанана, та покани всичкото джихадист в Европа?! Я кажи, саше, кой нарушава примирието в Сирия, кой дава на тия брадати борци за демокрация оръжия, пари и ги подкрепя с разузнавателни данни? Я кажи, саше, тия джихадисти в Европа само от Сирия ли идват или другите са пресни-пресни иракски и афганистански демократи?! И я вземи се скрий в дупката, саше!

Напиши коментар:


Публикувай