871 0

Фалшива тревога на летището в Манила

Пилотът по погрешка активирал сигнал за отвличане

Фалшива тревога на летището в Манила
Снимка: БТА/АР
Росен Стойчев

Извънредният случай на летището в Манила приключи. Boeing 777-368 на Саудитските авиолинии кацна по-рано през деня във филипинската столица след фалшива тревога за отвличане, заяви говорител на авиокомпанията, цитиран от Ройтерс.

Полет SVA872 е пътувал от град Джеда за филипинската столица. Той беше изолиран за няколко часа на международното летище „Ниной Акино" в Манила, след като пилотът подаде сигнал до контролната кула, че самолетът е „под заплаха". 

Представители на филипинските власти казаха, че пилотът по погрешка е натиснал копче, сигнализиращо за отвличане. Властите спазили процедурата и изпратили като предпазна мярка сили за сигурност, които обградили самолета. По-късно пътниците били пуснати да слязат. На борда на Боинга имало около 300 пасажери.

Сигналът за опасност е получен 20 мили преди Boeing 777-368 да се приземи в Манила. По данни на Flightradar самолетът е кацнал със 17-минутно закъснение, което е в рамките на нормалното. Предполагаше се, че машината е отвлечена, но впоследствие се оказа, че става дума за човешка грешка.

Фалшива тревога на летището в Манила

Филипини

Напиши коментар:


Публикувай