Last news in Fakti

20 Септември, 2016 20:53 3 307 4

Авиокомпании забраниха използването на Galaxy Note 7

  • galaxy note 7-
  • samsung-
  • самолет

След като в началото на месеца стана ясно, че Samsung изтегля от пазара своя модел Galaxy Note 7, финландската авиокомпания Finnair забрани използването му на борда на самолетите си. Ако пътниците ползват този модел смартфон, то апаратът трябва да е изключен по време на полета.

От Samsung заявиха, че собствениците на модела ще бъдат обезщетени с друг апарат.

Това не е първата авиокомпания, която забрани използването на Galaxy Note 7 на борда на самолетите си. Това направиха компании от ОАЕ, Индонезия, Индия и Австралия. Властите на САЩ също препоръчват пътниците да не ползват този модел смартфони, тъй като батериите им могат да се взривят в резултат на прегряване, а това може да доведе до „много сериозни последствия”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чебишев

    1 0 Отговор
    Да, защото за да ги направят по-тънки вече батериите са електролитен желиран компаунд обвит в тънко фолио, вместо в здрава ламаринена кутия (за да е по- тънка). И като самолета смени рязко височина, това фолио се разхерметизира и изтича елетролитният компаунд. Влезе ли въздух, този компаунд се загрява в аритметична прогресия и то необратимо. Подобно на чернобилският реактор. Няма спиране. Докато кинетичната енергия и разстоянието на свободните електрони в тази маса не бъде разсеяна на достатъчно разстояние.

    Това значи сериозен взрив поне колкото 2000 пиратки изведнъж.

    Това ако човека седи на седалка до фюзелажа (прозореца) би могло да направи дупка... А ако говори, със сигурност част от главата няма да я има.

    Изглежда зрелищно, но в самолет е факт.

    Коментиран от #4

  • 2 Чебишев

    1 0 Отговор
    Налягането пука фолиото, за неразбралите.. Затова трябва да е ламаринена консерва, която да издържа на тази прешър стойност. Аама нали искаме по тънък телефон, е те ви 2мм по-тънко.
  • 3 Чебишев

    1 0 Отговор
    А и забравих!

    Не носете телефоните с ВГРАДЕНА батерия на плаж, ефектът е доста сходен ако ги посвети слънчицето лятно достатъчно време! А и под хавлията не е много споко, щото пък там се задушава пак от околно нагорещилият се пясък и топлият ветрец.
    В чанта, без директно слънце става. Иначе руска ролетка (виждал съм на живо) как се пръскат 2 на плажа. Единият собственик си беше бая касапница по лявата буза на плажа в Синеморец.
  • 4 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Чебишев":

    Човече, толкова ти е неясно действието на батериите, че си изписал една камара глупости!
    А върхът на глупостта беше да сравниш батерията с ядрен реактор!!!
    Защо се напъваш да покажеш пълната липса на познания?