878 0

20 септември: Светът в снимки

20 септември: Светът в снимки
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Сухото лято в Индия предизвика истинско нашествие от комари. Насекомите станаха причина за стотици случаи на треска в индийската столица през последните седмици. На снимката: Индийци, страдащи от висока температура, чакат реда си пред лекарски кабинет в Ню Делхи.

Тайфун бушува над източното крайбрежие на Япония. На снимката: пешеходци си проправят път на улицата под силния дъжд в пристанищния град Нагоя.

Папа Франциск разговаря с лидери и представители на различни религии в италианския град Асизи. На снимката: Папата поздравява сирийския православен патриарх Кирил.

Пилотска грешка приземи саудитски "Боинг 777-368" на летището във филипинската столица Манила. Авиаторът по погрешка натиснал копче, сигнализиращо за отвличане.

Принц Хари се шегува с ученици от академията Маckie в Стоунхейвън. Благородникът е на посещение в Шотландия в подкрепа на благотворителна организация, основана от неговата покойна майка Даяна Спенсър.

Американската кинозвезда Сигърни Уивър се срещна с почитатели по време на 64-ия филмов фестивал в Сан Себастиан, Испания. Актрисата ще получи престижната награда "Доностия" за приноса си към световното кино.

 

 

 Напиши коментар:


Публикувай