Last news in Fakti

20 Септември, 2016 18:08 2 850 5

Северна Корея с нова нагла провокация

  • северна корея-
  • провокация-
  • ракетен двигател-
  • кндр-
  • ким чен-ун-
  • изпитание

Проведени бяха тестове на нов мощен ракетен двигател

Северна Корея с нова нагла провокация - 1
Снимки АП/БТА

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е наблюдавал наземно изпитание на нов ракетен двигател, който може да изстрелва сателити в орбита. Това съобщиха държавните медии каза вторник.

След теста, лидерът на КНДР е наредил да започне подготовка по изстрелването на спътници. Според държавните медии страната скоро може да извърши забранено изстрелване на ракета на далечен обсег.

Северна Корея с нова нагла провокация

Според съобщението на Пхенян, тестваният двигател е способен да изведе в орбита сателит, който да извършва наблюдения на Земята.

След изпитанието Ким Чен-ун заявил, че до две години страната му ще разполага със собствени геостационарни спътници.

Той отбелязал, че космическата програма е важен показател за мощта на страната. Той призовал за по интензивни действия за изучаване на околоземното пространство в рамките на разработената в страната петгодишна космическа програма.

По време на изпитанието, продължило 200 секунди, всички технически системи на двигателя работели стабилно.

Всяка подобна дейност от страна на комунистическия режим предизвиква острите реакции на международната общност. Организацията на обединените нации и Западните сили гледат на севернокорейската космическа програма като на прикритие за изпитания на балистични ракети с далечен обсег, тъй като двете има много сходни технически характеристики.

Северна Корея открито работи и по направата на ядрено оръжие и провежда изпитания на балистични ракети, които могат да носят ядрени бойни глави, способни да достигнат континенталните територии на САЩ.

На 9 септември Пхенян извърши петия ядрен опит, като това действие предизвика гнева на Съвета за сигурност на ООН.

Северна Корея с нова нагла провокация


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    1 0 Отговор
    Ной после ще се намери някой да запали чергата на САЩ,че да видят какво е да има война на твоята територия.
  • 2 КГБ

    1 0 Отговор
    Тръпнете ли кравари, тръпнете ли!
  • 3 Бай хой

    1 0 Отговор
    Много ногли тия корейци ве ей. Направили успешен тест на ракетен двигател. Как може такава нагла провокация? Та те не гледат ли новини и нее знаят ли че супер напредналата технологично краварска нация няма ракетни двигатели и ракетите им гърмят като китайски фоерверки.

    Сега тъй като изпревариха сащ току виж деси, конья, стратокастрирания, ани, киро и ня без мерцедеса са хукнали към северна корея. нали си падат по технологично напредналите нации.
  • 4 Хармаяни

    1 0 Отговор
    Слава на Ким чен-ун!
  • 5 бббббб

    1 0 Отговор
    Значи да се развиваш технологично е провокация.Значи затова ни държат гладни в мизерия ,с унищожена и разграбена държава, за да не ги провокираме в някои области!!!
Новини по държави: