21 Септември, 2016 07:12 1 216 0

Ердоган призова за реформи в ООН

  • реджеп ердоган-
  • реформи-
  • оон

Той предупреди световните лидери за Фетхулах Гюлен

Президентът на Турция Реджеп Ердоган призова световните лидери да обединят усилията си срещу базирания  в САЩ  духовник Фетхулах Гюлен, съобщи агенция Анадола.

Ердоган говори пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк. Гюлен е сочен за организатора на опита за военен преврат в Турция.

„Ако днес не се борите с организацията ФЕТО, утре ще е твърде късно. Ако аз стоя днес жив пред вас, то това е благодарение на нашата храбра нация.

Ние полагаме големи грижи за бежанците на наша територия. Издигането на стени по границите никога не е решение,

Не можем да чакаме повече за решаване на сирийския конфликт. Режимът на Башар Асад обрича хората си на глад и страдание, за да ги накара да се предадат.  ООН и Съветът  за  сигурност не бива да толерират действията на този режим. Анкара няма очаквания, спрямо територията на Сирия.

Назря необходимост от реформи в ООН.  Не може петте постоянни членове на Съвета за сигурност сами да взимат решенията за нашата сигурност. Нека всички членове на ООН  да бъдат постоянни. Така е правилно“, заяви Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА