1 029 2

Руснаци продавали измислени военни тайни на ЦРУ

Куриозен случай в Борзи

Росен Стойчев

Двама жители на град Борзи са получили предупреждения от Федералната служба за сигурност на Русия, заради опит да продадат несъществуващи държавни тайни на ЦРУ, съобщи “Интерфакс“.

Тайните са свързани с военни части, дислоцирани в Забайкалия. Според източници през 2015 г. е изпратил писмо на ЦРУ, в което предлага да продаде тайна информация на руските служби. От ЦРУ изпращат обратно писмо, но няма разговори за пари.

Единият от информаторите бил бивш военен. Той обаче никога не е имал достъп до секретна военна информация. Към ЦРУ била изпращана измислена информация за части, разпределени в Украйна и ракети, насочени към САЩ.

В момента тези контакти са прекратени. Информаторите, чиито имена не се споменават, са били разпитани и пуснати. Те реално не са подавали истинска информация на ЦРУ, но са обвинени за създаване на условия за извършване на престъпленията. 

Русия


Още по темата

 • САЩ обвини Русия за удара край Алепо

  САЩ обвини Русия за удара край Алепо

  От САЩ заявиха, че Русия носи отговорност за атаката срещу конвой за хуманитарен конвой край сирийския град Алепо, съобщи Би Би Си. През вчерашния ...
  21.09.2016
  1 017
  13

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • шлемник байкалски
  Отговор
  1 11:25  21.09.16
  Жалко е че бивши военни са докарани до там но както се казва "пари нема -действайте"
 • Хахаха
  Отговор
  2 11:33  21.09.16
  Хахаха, добра идея .

Напиши коментар:


Публикувай