Last news in Fakti

21 Септември, 2016 11:53 1 472 13

САЩ обвини Русия за удара край Алепо

  • сащ-
  • алепо-
  • русия

Москва отхвърля твърденията

САЩ обвини Русия за удара край Алепо - 1
Снимка: БТА/AP

От САЩ заявиха, че Русия носи отговорност за атаката срещу конвой за хуманитарен конвой край сирийския град Алепо, съобщи Би Би Си.

През вчерашния ден въздушен удар срещу хуманитарен конвой край Алепо, убивайки 21 души. От Белия дом определиха случая като „огромна хуманитарна трагедия“.

Американски източници заявиха пред Би Би Си, че два руски изтребителя са отговорни за атаката. Русия отхвърля нейни или сирийски самолети да са били замесени в атаката. От там твърдят, че трагедията е била причинена от наземни удари.

От руското външно министерство твърдят, че американците нямат факти, които да подкрепят техните твърдения.

„При всички положения смятаме руското правителство за отговорно“, заяви президентският заместник-съветник по въпросите на националната сигурност Бен Роудс. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе празни кратуни са

    1 0 Отговор
    Те така говореха американците когато избиха пациентите и лекарите в болницата... и когато засипаха няколко сватби и погребения с бомби...И сега след седмица или две ще си признаят,защото това е изключително техен патент.
  • 2 Мдаааа

    0 1 Отговор
    Двамата диктатори доказаха вече на целия свят, че за тях няма забранени средства при воденето на война срещу сирийския народ. Те не искат мир. Целта е Европа, която налага санкции, да бъде залята от бежанци и наказана.

    Коментиран от #6

  • 3 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    отричане му е маиката,до краи!както със самолета в донецк и въобще в политиката на ссср и русия през последния век.инкяр до последно!дори да е ясно че няма как да се скрие ,че вече технически света е толкова напреднал пак се лъже и маже.сега ще се появят и руските експери ,като онези с изрязаното от вестник самолетче представяно за спътникова снимка и ще почнат да обясняват, че е стрелба e от земяата,после като се докаже ,че не е ще се окаже, че са американски самолети,а накрая само ще се отрича ,като комунист на разпит:)!

    Коментиран от #10

  • 4 Обяснявам

    1 0 Отговор
    За манипулираните писачи: ИНТЕРЕС ОТ ЗАТИХВАНЕ НА КОНФЛИКТА, НО НЕ И ОТ НЕГОВОТО ПРЕКРАТЯВАНЕ ИМАТ ЕДИНСТВЕНО И САМО САЩ! Няма никакъв смисъл в това, руснаците да нарушават примирието, при положение че Сирия винаги е била и те се стремят да продължава да бъде техен полигон. Най-старата и елементарна логика за разкриване на едно престъпление е: ТЪРСЕТЕ МОТИВА!!! А най-важното - краварите май наистина нямат никакви доказателства, обаче по стара традиция щели "при всички положения" да държат руснаците отговорни???... Щеше да е много смешно, ако не беше толкова тъжно, че всичките им информации, послужили за започване на всички войни, след втората световна, по света са под някакъв измислен претекст. Като са толкова загрижени за световния мир, защо не се намесят в спиране на убийствата на СТОТИЦИ ХИЛЯДИ африканци и южно азиатци?
  • 5 Бай хой

    1 0 Отговор
    Достатъчен е само един поглед към опожарените камиони за да разбере човек че не са били обект на въздушен удар.

    Отново краварите се опитват да прехвърлят вината от болната на здравата глава. И отново за да заглушат скандала за нарушаване на примирието и бомбардирането на сирийската армия което е атентат.
  • 6 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мдаааа":

    Деске отново изтъкваш истини като например за превземането на Мосул от великата хамериканска армия и тяхната коалиция. Както виждаш успехи срещу идил имат само Русия и Сирия и затова сащ се стремят чрез интриги, атентати и убийства да спрат победата срещу джахидистите.

    Я уточни за самолета над Донбас че нещо май отново лъжеш. На кого са предадени доказателствата и черните кутии и защо ги укрива вече две години. Защо постоянно разводняват следствието и тръбят за някакви противоречия само и само да отклонят вниманието на обществеността от истинските изроди.

    За всичко което се случва в Сирия са отговорни само сащ и ЕС защото те разрушиха държавата, те изпратиха джахидистите да свалят асад като ги наричаха свободна опозиция, те ги финансираха и продължават да ги въоражават.

    Само преди няколко дни имаше координирано нападение от сащ и коалиция срещу сирийската армия и джахидистите от идил. След това подпалиха хуманитарният конвой - забележете след като е достигнал до целта си и най вероятно е бил разтоварен и стоките прибрани от ан нусра и след това подпален за да могат терористите от вашингтон заедно с колегите си партньори от идил да интриганстват.
  • 7 гост

    0 1 Отговор
    Те руснаците нямаха и войници в Крим...
    А после ги наградиха за вярна служба.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Никакъв гост не си, ами си едни ***** душманин! В Крим винаги си е имало руски войски, душманино, там има руска база, а американците се бяха наточили да ги гонят от полуострова и базата им. И накрая и украинци и американци си останаха с пръст в устата! Особенно украинците!

    Ако имаш предвид липсващите руски войски в Донецк и Луганск - да, там няма такива и ги "няма" именно защото в бивша Украйна "няма" американски военни! "Няма" руски военни, защото ако някой черньо на конци в САЩ го напече слънцето и реши да напада Русия, тая територия "няма" да служи като буферна зона!

    И си избийте от главата, че някога Крим, Донецк и Луганск ще бъдат част от Украйна. Украйна по-скоро след време ще стане част от Русия от колкото да се върне в предишните си граници. Ама трябва да ги оставят да погладуват, та да им дойде акъла пък и за к'во ли са им такива скъсани - да се оправя ЕС с тях!
  • 9 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Чалгата ти е изпила ума.

    В Крим винаги е имало руски войници още от руско турските войни насам. Военните бази никога не са закривани и дори американци и украинци никога не са искали да се изтеглят от там. Това сигурно козяк го пазят в тайна от козячетата.

    Говорите че искате демокрация и напредък а действате само с лъжи и променяне на исторически факти. Не ви ли обясниха от козяк какво се постига с лъжи и предателство.

    Крим и Севастопол никога не са боли украински а само автономни области под украинско управление. След проведените референдуми те сами решиха своята съдба и не допуснаха да бъдат колонизирани и подтискани от неофашистите в киев.

    Да те и поотворя че референдумите бяха предизвикани в отговор на опита на киев да им забрани много от свободите и да прекрати автономията им.
  • 10 на Деса шушито

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "стоян георгиев":

    Десо пак нищо съществено. Снимките и видеото видя ли ги? Голямокалибрената минохвъргачка с джипа с умерените видя ли ги, след конвоя. Дупки от авиобомби видя ли? Разбра ли, че конвоя е от турска територия, финансиран от СА и е само проформа под знамето на ООН,Червения кръст и Червения полумесец? И накрая разбра ли, че конвоя е бил унищожен след разтоварването му? На всичките въпроси отговора ти е не! И четвърт долар не можеш да изкараш с тези глупости.

    Коментиран от #12

  • 11 Вежливы поздравляюте люди

    0 0 Отговор
    Крым украински?! Нека си го вземат, хайде! Обаче си спомням колко бързо се разви операцията по обявяване на независимост от страна на Крым и колко вежливи бяха вежливые люди. За няколко дни и всичко приключи! Мнозина дори не бяха чували името на настоящия губернатор на Крым, а той освен бизнесмен, дори разговаряше директно с Путин.

    Ами Игор Стрельков, известен като Гыркин, в т.нар. Новорусия? Дадоха такъв урок на украинските превратаджии, че нито получиха Европейски съюз, нито имат функционираща държава! Хайде, де, нали американците са герои и много помагат. Платиха ви 5 млрд. долара за преврата, а вие загубихте половин Украйна! Честито!
  • 12 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "на Деса шушито":

    нова греда, сега новата руска версия е по сценарии ,американски самлоет дрон е съсипал конвоя,така че започваи със смяна на хипотезата .
  • 13 Водката

    0 0 Отговор
    НИЕД ЧЕЛАВЕК , НИЕД ПРОБЛЕМ . ОЧЕН ХАРОШИЙ ДЕВИЗ .