1 556 1

Иран показа военната си мощ

Днес се проведе ежегодният военен парад в страната

Иран показа военната си мощ
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

На мащабен военен парад, властите в Иран демонстрираха най-доброто от бойната техника, с която разполагат, съобщи „Al Manar”.

Парадът се проведе пред мавзолея на покойния имам Рухолах Хомейни . Над района на събитието прелитаха самолети Су-22. Бяха представени противоракетната система Qadr F обсег от 2000 км., противоракетна система „Сиджил“ с обсег от 2000 км. и противоракетна система Qadr H с обсег от 1650 км.

Зрителите видяха умни бомби като Qaem, Nasr и Fakour 90 и широк спектър от морски торпеда и ракети земя – въздух. Иран показа нова далекобойна балистична ракета с висока прецизност.  В парада участваха повече от 500 плавателни съда, изтребители и хеликоптери.

Като най-сериозно събитие се счита демонстрацията на ракетната система Zolfiqar, която може да поразява наземни цели с широка точност и прецизност.

Всички звена на иранската армия, както и на ислямската Революционна гвардия, участваха в парада. Местните власти заявиха, че се предвижда разширяване на бойния капацитет на страната.


 

Иран (Ислямска Република)


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • меме
    Отговор
    1 13:32  21.09.16
    То всеки почна да си вади патката май :)... Страх лозе пази а?

Напиши коментар:


Публикувай