Last news in Fakti

21 Септември, 2016 16:24 912 0

Словакия ратифицира Парижкото споразумение

  • словакия-
  • парижко споразумение-
  • ратифициране-
  • климат-
  • ес

Словакия стана четвъртата страна от ЕС, приела договореностите от Париж

Словакия ратифицира Парижкото споразумение - 1
Снимка: БТА/ AP

Словакия се превърна в четвъртата страна от Европейския съюз, която ратифицира Парижкото споразумение за климата, съобщи EurActiv.

След Франция, Унгария и Австрия, Словакия се превърна в поредната страна, приела договореностите, целящи да се спрат климатичните промени в световен мащаб.

Словашкият парламент гласува за ратифицирането, а следващата стъпка е своя подпис да постави и президентът на страната Аднрей Киска.

В началото на този месец Китай и САЩ ратифицираха споразумението, а на срещата на Г-20 в Ханджоу водещите икономики в света изразиха надежда, че всички те ще направят същото.

Действията на Пекин и Вашингтон бяха важна стъпка за превръщането на споразумението за климата в реалност. Парижкото споразумение ще влезе в сила, когато бъде ратифицирано от най-малко 55 страни, които произвеждат 55% от световното количество емисии на парникови газове.

Китай е страната, отделяща най-голямо количество въглероден диоксид в световен мащаб. Заедно със САЩ двете страни са отговорни за 40% от вредните емисии в световен мащаб.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: