23 Септември, 2016 08:46 1 912 2

Гюлен: Ердоган сам е организирал преврата

  • турция-
  • преврат-
  • гюлен-
  • ердоган-
  • реджеп ердоган-
  • фетхуллах гюлен
Гюлен: Ердоган сам е организирал преврата - 1
Снимка: БТА/АР

Турският проповедник Фетхуллах Гюлен директно обвини президента на Турция Реджеп Ердоган в организирането на опита за превра на 15 юли. 

"През последните дни се появиха толкова много доказателства, че това е сигурно", заявява 78-годишният Гюлен в съвместно интервю на немския в. "Ди Цайт" и испанския вестник "Ел Паис". 

Според Гюлен, Ердоган е планирал преврата преди години. "Той само е чакал за правилната възможност", твърди Гюлен, който живее в изгнание от 1999 г. в Пенсилвания. 

От своя страна турското правителство обвинява Гюлен за опита за преврат и иска неговото екстрадиране в САЩ. 

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган вече няколко пъти заяви, че Съединените щати не трябва "да подслоняват терорист" като проповедника Фетхуллах Гюлен и че неговата дейност трябва да бъде забранена навсякъде по света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    И той като САЩ знае, че когато му се охлаби позицията трябва голям инцидент да се измайстори, в който той да е герой и да затвърди позициите си или да прокара политиката, която би била отхвърлена при нормални обстоятелства.
    Ясно е, но никой няма да го признае.
  • 2 Хасан

    0 0 Отговор
    Ердоган ако беше опозиция може би.ама човека по демократичен начин печели всички избори от 2004гидина насам..Гюле просто е изградил паралелна държава с помощта на Същ извинявай и по такъв се опитва да "опитомяване"Ердоган
Новини по държави: