Last news in Fakti

22 Септември, 2016 09:32 3 328 0

Най-престижните университети в света

  • университет-
  • класация-
  • софийски университет-
  • оксфорд

Лидер е университетът в Оксфорд, СУ "Св. Климент Охридски" е на 801-о място

Университетът в Оксфорд оглави класацията на Times Higher education за най-добрите висши учебни заведения в света. Kласирането се изготвя на базата на всички основни мисии на един университет - преподаване, научни изследвания, трансфер на знания и международна перспектива. Челната десятка е съставена изцяло от британски и американски учебни заведения.

Компания на Оксфорд в челната тройка правят Харвард в САЩ и британският Кембридж. Най-високо класирани извън Обединеното кралство и САЩ са университета в Торонто – 11-о място и института Karolinska в Швеция – 13-и в класацията.

Изследването потвърди доминацията на висшите учебни заведения от Великобритания и САЩ. От 980-те университета, включени в класацията, 148 са в САЩ, а 91 на Острова.

България отново е представена от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Най-престижното учебно заведение у нас се класира на 801-о място.

Следва челната десятка:

1. Оксфордският университет   (Великобритания)

2. Харвардският университет    (САЩ)

3. Кеймбриджкият университет (Великобрирания)

4. Университетският колеж в Лондон   (Великобритания)

5. Калифорнийският университет - Бъркли  (САЩ)

6. Императорският колеж в Лондон   (Великобритания)

7. Станфордският университет   (САЩ)

8. Кралският колеж в Лондон   (Великобритания)

9. Университет „Джон Хопкинс“    (САЩ)

10. Колумбийският университет в Ню Йорк  (САЩ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА