1 301 2

Дрон напътствал турските сили срещу ПКК

Шестима кюрди са били убити при операцията

Дрон напътствал турските сили срещу ПКК
Снимка: Wikipedia
Денис Джамбазов

Шестима души от Кюрдската работническа партия са били убити от турските сили за сигурност при операция в югоизточната провинция Хакяри, съобщи „Дейли Сабах“.

Офанзивата на военните е била осъществена с помощта на дрон „Байрактар“, който изпращал разузнавателни данни.

При атаката на турските сили е бил унищожен оръжеен склад на кюрдите. Общо 301 бойци на ПКК са били убити от месец август насам при операции в тази провинция.

Дронове „Байрактар“ често се използват от турските военни. Интересно е, че директорът на фирмата, създала машините, е Селчук Байрактар.

През месец май тази година той се ожени за Сюмейе Ердоган – щерката на турския президент Реджеп Ердоган.

Кюрдската работническа партия е обявена за терористична организация в южната ни съседка. През миналата година бе възобновен въоръжения конфликт между ПКК и турската армия.

Турция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЗАПОЗНАТ
  Отговор
  1 11:59  15.10.16
  МОЛЯ, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ДУМАТА ТЕРОРИСТИ ВМЕСТО КЮРДИ !!! НЯМАТЕ ПРАВО ДА ПОСТАВЯТЕ ВСИЧКИ КЮРДИ ПОД ЕДИН ЗНАМЕНАТЕЛ !!! В ТУРЦИЯ ХИЛЯДИ КЮРДИ ЛОЯЛНИ НА РОДИНАТА СИ СЕ СРАЖАВАТ И ПРОЛИВАТ КРЪВТА СИ ЗА НЕЯ !!! ПРИ ВЗРИВЯВАНЕ НА БОМБИ В ГРАДОВЕТЕ И ИЗБИВАНЕТО И ОСАКАТЯВАНЕТО НА НЕВИННИ НЕ Е ЛИ ДОСТАТЪЧНО ЗА ДА НАРИЧАТЕ ЧЛЕНОВЕТЕ НА ПКК ТЕРОРИСТИ !!! ПКК Е ПРИЗНАТА ЗА ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ ОТ САЩ И ЕС !!!БЪЛГАРИЯ НЕ Е ЛИ ЧЛЕНКА НА ЕС ? НЕ МОГА ДА СИ ГО ОБЯСНЯ ТАЗИ СИМПАТИЯ КЪМ ТЕРОРИСТИ !!!
 • АНТИТЕРОРИСТ
  Отговор
  2 12:07  15.10.16
  ТОЗИ ДРОН НА СНИМКАТА, ВЕЧЕ МОЖЕ ДА НАНАСЯ И УДАРИ !!!НОСИ ДВЕ УПРАВЛЯЕМИ БОМБИ !!! ВЕЧЕ ЛИКВИДИРА ДОСТА ЦИГАНИ С АК 47 ОТ ПКК !!! ЦИГАНИТЕ НЕ МОГАТ ДА РАЗБЕРАТ С КАКВО ГИ УДРЯ !!!ТИХО ГИ НАБЛЮДАВА И ПРИ РАЗРЕШЕНИЕ БУМ !!! ЦИГАНИТЕ НЯМА ДА СА ТОЛКОВА СПОКОЙНИ КОГАТО ЗАЛАГАТ БОМБИ НА ПЪТЯ !!!

Напиши коментар:


Публикувай