553 0

Германският президент: Популистите няма да спечелят

Гаук притеснен от възхода на Доналд Тръмп в САЩ

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Германският президент Йоахим Гаук заяви, че страната му е достатъчно силна, за да устои на популистките политики.

В интервю за „Саарбрюкер цайтунг“ държавният глава заяви, че е притеснен от възхода на Доналд Тръмп в САЩ, но неговата страна няма да се поддаде на популизма.

Според Йоахим Гаук някои партии в Германия се възползват от вълната на страх, за да привлекат повече избиратели към себе си. Той обаче подчерта, че стратегията им няма да успее и няма да победят.

Гаук коментира и бъдещата си политическа кариера. Той няма да се кандидатира за втори мандат, но въпреки това ще продължи да участва в политическия живот на страната. Не уточни на каква позиция.

Факти.бг припомня, че през месец юни германският президент заяви в аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, че популистите предлагат „видимо лесни решения“. Изолацията и изключването обаче не са решение по неговите думи.

Има хора, които желаят разпада на ЕС. Ние обаче трябва да сме единни, да запазим самочувствието на всяка една отделна страна-членка и да запазим мира, подчерта Гаук.

Германия


Още по темата

 • Популярността на Меркел се срива

  Популярността на Меркел се срива

  Одобрението за консерваторите на германския канцлер Ангела Меркел продължава да спада. За първи път в историята популярността към партията ...
  11.10.2016
  902
  5

Напиши коментар:


Публикувай