Last news in Fakti

23 Септември, 2016 03:15 887 1

Кралско бебе във Виена

  • пингвин-
  • виена-
  • бебе-
  • зоопарк

Новороден кралски пингвин дебютира пред публика в местния зоопарк

Новородено бебе кралски пингвин дебютира пред публика в зоопарка на Виена, предаде Ройтерс. Мъникът се излюпи на 30 август, но в следващите дни се криеше под перата на родителите си.

На сайта на зоопарка бяха публикувани снимки и видео на малката сива птица. Бебокът все още няма обичайното бляскаво оперение на възрастните, но бъдещето е изцяло пред него.

Кралските пингвини са вторите по големина в света, след императорските. Те държат на топло яйцата и пилетата си, като ги крият между краката и пухкавия си стомах. Само че малкото, родено в Шьонбрун, толкова пораснало само за четири седмици, че вече не можело да ползва "тайната квартира" на родителите си.

Все още е невъзможно да се определи полът на дребосъка. Това може да стане само чрез ДНК тестове на неговите пера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фаталити

    0 0 Отговор
    Аз доколкото съм учил пингвините са птици и се излюпват , а не се раждат
Новини по държави: