22 Септември, 2016 19:54 1 458 0

$8.2 милиона от кампанията на Тръмп... в джоба на Тръмп

  • доналд тръмп-
  • кампания-
  • сащ-
  • милиони-
  • бизнес-
  • избори

Пари при пари отиват

$8.2 милиона от кампанията на Тръмп... в джоба на Тръмп - 1
Снимка: БТА/ AP

От президентската кампания на Доналд Тръмп са били преведени 8.2 милиона щатски долара в... джоба на Доналд Тръмп, съобщи „Политико”.

Изданието разкри, че от лагера на републиканците, които издигнаха милиардера за президент, са превели тази сума към семейния му бизнес.

Актът е описан като безпрецедентен в американския политически живот до този момент. През годините кандидатите за държавен глава – колкото и богати да са били те – са разграничавали бизнес начинанията си от политическата кариера.

Републиканците са платили милиони на различни негови фирми – включително за храна, наем на офиси и заплати на служители.

Общите разходи на цялата кампания до този момент се оценяват на 119 милиона долара, 7% от които са отишли в джоба на кандидата на републиканците.

Президентските избори в САЩ ще се проведат на 8 ноември тази есен. Доналд Тръмп ще се изправи срещу кандидатката на демократите Хилъри Клинтън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА