23 Септември, 2016 08:59 1 130 6

Кристалина Георгиева намекна за ООН

  • кристалина георгиева-
  • оон-
  • генерален секретар-
  • ирина бокова

Решението трябва да бъде взето от българското правителство

Българският еврокомисар Кристалина Георгиева заяви, че решението за нейната евентуална номинация за генерален секретар на ООН трябва да се вземе от правителството в София.   

„Поласкана съм от това, че много хора ме окуражават да се кандидатирам”, коментира заместник-председателят на ЕК на форум, организиран от Международния институт за мир

„Като българка бих казала, че това решение трябва да бъде взето от българското правителство”, допълни тя.

Към настоящия момент в битката за наследник на Бан Ки-мун се състезават 9 кандидати. Изявен фаворит е португалският министър-председател Антонио Гутериш. Съветът за сигурност вече проведе четири гласувания, за да определи подкрепата си за претендентите. Представянето на българския кандидат Ирина Бокова не оправдава очакванията.  

Преди седмица премиерът Бойко Борисов заяви, че засега тя остава кандидатът на България, но е възможно да бъде сменена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    0 0 Отговор
    О наглост, твоето име е кристалина.
  • 2 Марио Ангелов

    0 0 Отговор
    Чугунините глави от Гроб си я харесват.Освен това дава на Боко Тъпото да я държи за вратлето ,пък другата не идва ,значи е ясна работата кого ще подкрепят чугунините глави!
  • 3 Про

    0 0 Отговор
    Тази жена няма ли някога да си вади хляба с почтен и полезен труд а ми само щиткат от едно представителство в друго като подлога на някой...е това е да си в политиката ..Малко работа или никаква ..за много пари ..А колкото да Бокова, Тиквата и сие правят всичко възможно Бокова да не се класира..с всякакви задкулисни и мръсни номера...за да номинират техния човек...
  • 4 Име

    0 0 Отговор
    Какви са тези коментари ... какви сте вие дето ги правите не ми е ясно ...

    Коментиран от #5

  • 5 иван вазов

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Име":

    Руски /платени / мекерета и измекяри!

    Пишат много но на изборите се радват на 3-4 %!!!

    Коментиран от #6

  • 6 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "иван вазов":

    Но пък тези 3-4% не са купени, за разлика от гробаджийските проценти. И ти казах, хлъзгаво тролче, не дей да петниш имената на велики българи!