1 031 6

Плевнелиев подкрепи Бокова за ООН

Президентът: Време е дама от Източна Европа да оглави Организацията на обединените нации

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Анатоли Стайков

Президентът на България Росен Плевнелиев произнесе реч от трибуната на Общото събрание на ООН. Държавният глава подкрепи директно кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на световната организация. „Кой друг, освен човек с отлична експертиза, може да поеме отговорността за това лидерство в интерес на целия свят“, обяви Плевнелиев.

„След осем мъже генерални секретари е дошло времето способна и уважавана дама от Източна Европа да оглави Организацията на обединените нации. България има много силен кандидат, истински лидер, с богат опит в международните отношения и с отлични умения за управление. Кандидат, който заслужава доверие и подкрепа", заяви Плевнелиев.

Държавният глава заяви, че светът не може и не трябва да приема тероризма и екстремизма за „новото нормално“. В последното си изказване пред световната организация в качеството си на държавен глава Плевнелиев призова за колективни усилия в управлението на миграционните потоци и за укрепване на международното сътрудничество с цел по-добра защита и подпомагане на бежанците.

Денят на българската Независимост е символ на силата на българския народ, на националното единство и на смелостта на големите българи, които се опълчиха на Великите сили, за да защитят каузата на българската държавност. Това заяви държавният глава по повод годишнината от Независимостта.

Плевнелиев апелира българите, където и да са по света, да се гордеят с независимостта на една от най-старите държави в Европа. „България е страна на кръстопът, страна с прекрасни хора и красива природа, където много цивилизации са оставили следите си и ние се гордеем с това“, каза президентът Росен Плевнелиев пред дипломати от цял свят и поздрави българите с официалния празник.

„Денят на българската Независимост е символ на силата на българския народ, на националното единство и на смелостта на големите българи, които се опълчиха на Великите сили, за да защитят каузата на българската държавност, заяви още държавният глава.

 

 

 

 

 

 

По случай официалния празник и в чест на генералния директор на ЮНЕСКО и кандидат на България за поста генерален секретар на Организацията на обединените нации Ирина Бокова, президентът даде прием в Постоянното представителство на Република България при ООН в Ню Йорк.

 

 

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • рес еоод
  Отговор
  1 09:19  23.09.16
  това ясно но дали някой го е чул
 • Трифонов
  Отговор
  2 09:26  23.09.16
  Е-е-е-еѝ... Толкова ме е срам, че тая п***а е президент на България, че като го видя и в кожата си не мога да се събера. Никоя държава не заслужава подобен за президент! Каквато и да е тя и какъвто и да й е народът!!!

  Коментиран от #3

 • onq s konq
  Отговор
  3 11:08  23.09.16

  До коментар #2 от "Трифонов":

  За да не се срамуваш от Президента си,той не трябва да е от листата на ГЕРБ защото ще е същия,а от редиците на любимата ти партия.Но тъй-като ти най-вероятно си нямаш "любима партия", а ако имаш случайно -тя е абсолютно немощна,остава ти единствения правилен ход-СМИРЕНИЕ...по въпроса:)

  Коментиран от #4

 • Де юре
  Отговор
  4 11:28  23.09.16

  До коментар #3 от "onq s konq":

  "Президента"-това се пише с малка буква.

  Коментиран от #5

 • onq s konq
  Отговор
  5 12:30  23.09.16

  До коментар #4 от "Де юре":

  Ами понеже си го уважавам,ще го напиша "ПРЕЗИДЕНТ":)Нещо против?
 • стоян георгиев
  Отговор
  6 14:32  23.09.16
  ужас плевнелиев подкрепи бокова:)))!я да видим сега троловете от путиновата пропаганда дали ще се извинят за лъжите в тази коментирана от тях тема!

Напиши коментар:


Публикувай