1 604 1

Борис Джонсън: Активираме Брекзит догодина

По думите му ще са нужни по-малко от две години за окончателно напускане на ЕС

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Британският министър на външните работи Борис Джонсън обяви, че страната му ще активира член 50 от Лисабонския договор още в началото на следващата година, предаде BBC. По думите на първия дипломат на Лондон ще са нужни по-малко от две години за окончателно напускане на ЕС. 

Джонсън допълни, че въпросът все още е „обект на обсъждания“, но член 50 вероятно ще бъде активиран в най-скоро време. Той даде повече подробности, като заяви, че правителството работи върху текста на писмото за член 50. „За нашите приятели и партньори от ЕС трябва да е ясно, че ние не напускаме Европа“, обяви Джонсън пред Sky News.

От „Даунинг стрийт“ 10 реагираха с декларация на думите му. „Становището на правителството не е променено и член 50 няма да бъде задействан до края на тази година. Премиерът Тереза Мей ще стори това, когато постигне най-добрата сделка за Великобритания", се казва още в документа. 

 

Великобритания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • WTF
    Отговор
    1 14:21  23.09.16
    Все си мислех че само тука може да има толкова бавно схващащи политици но съм грешил. Преговори няма и неможе да има докато не се задейства член 50. Тука се получава нещо като книгата параграф 22. Ако има предвид сделка с Германия незнам дали този път Германия ще успее да се наложи над останалите, особенно източна Европа.

Напиши коментар:


Публикувай