Last news in Fakti

23 Септември, 2016 14:01 2 285 1

Борис Джонсън: Активираме Брекзит догодина

  • брекзит-
  • борис джонсън-
  • ес-
  • напускане-
  • лисабонски договор-
  • член 50

По думите му ще са нужни по-малко от две години за окончателно напускане на ЕС

Борис Джонсън: Активираме Брекзит догодина - 1
Снимки: БТА/АР

Британският министър на външните работи Борис Джонсън обяви, че страната му ще активира член 50 от Лисабонския договор още в началото на следващата година, предаде BBC. По думите на първия дипломат на Лондон ще са нужни по-малко от две години за окончателно напускане на ЕС. 

Джонсън допълни, че въпросът все още е „обект на обсъждания“, но член 50 вероятно ще бъде активиран в най-скоро време. Той даде повече подробности, като заяви, че правителството работи върху текста на писмото за член 50. „За нашите приятели и партньори от ЕС трябва да е ясно, че ние не напускаме Европа“, обяви Джонсън пред Sky News.

Борис Джонсън: Активираме Брекзит догодина

От „Даунинг стрийт“ 10 реагираха с декларация на думите му. „Становището на правителството не е променено и член 50 няма да бъде задействан до края на тази година. Премиерът Тереза Мей ще стори това, когато постигне най-добрата сделка за Великобритания", се казва още в документа. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 WTF

    0 0 Отговор
    Все си мислех че само тука може да има толкова бавно схващащи политици но съм грешил.
    Преговори няма и неможе да има докато не се задейства член 50. Тука се получава нещо като книгата параграф 22.

    Ако има предвид сделка с Германия незнам дали този път Германия ще успее да се наложи над останалите, особенно източна Европа.
Новини по държави: