744 0

Изключително важно е Тайван да участва в ИКАО

Това заяви председателят на Комисията за външна политика на САЩ преди предстоящата среща на организацията

Изключително важно е Тайван да участва в ИКАО
Милена Трачева

Тайван трябва да се присъедини към Международната организация за гражданска авиация (ИКАО). Това е изключително важно и в интерес на повишаването на ефективността и безопасността на световния въздушен трафик, заяви председателят на Комисията за външна политика към Камарата на представителите на американския Конгрес Ед Ройс.

Той потвърди подкрепата си за участието на Тайван в 39-тата предстояща среща на ИКАО, която ще се проведе от 27 септември до 7 октомври в централата на специализирана агенция на ООН в Монреал, Канада.

"Само през изминалата година, Тайван се е погрижил за почти 60 милиона пристигащи и заминаващи пътници, което го превръща в ключов член на международната авиационна мрежа. И все пак, Тайван не разполага с място в Международната организация за гражданска авиация, която отговаря за създаването и налагането на глобалните стандарти за авиационна безопасност", каза Ройс.

През септември 2013 г. генералният директор на тайванската администрация за гражданска аеронавтика присъства на срещата на ИКАО за пръв път и обмени важна информация с останалите страни членки, добави републиканският конгресмен от Калифорния.

"Като най-натовареното въздушно пространство в Източна Азия, Тайван без съмнение трябва да има достъп до най-новите технологии и стандарти в областта на безопасността на гражданското въздухоплаване. Това е в интерес на обществената безопасност", каза той.

Тайван отдавна иска да стане част от 191-членната организация. На 4 август министерството на външните работи е подало молба към ИКАО за участие в предстоящата среща.

Тайван отговаря за управлението на район за полетна информация Тайпе, който обхваща 180 000 квадратни морски мили и граничи с четири други района за полетна информация (РПИ): Фукуока, Манила, Хонконг и Шанхай. През 2015 г. в РПИ Тайпе е обслужил близо 1,53 милиона полети, превозили около 58 милиона пътници — заминаващи, пристигащи или минаващи транзитно през Тайван.

Китай

Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай