690 0

Изключително важно е Тайван да участва в ИКАО

Това заяви председателят на Комисията за външна политика на САЩ преди предстоящата среща на организацията

Милена Трачева

Тайван трябва да се присъедини към Международната организация за гражданска авиация (ИКАО). Това е изключително важно и в интерес на повишаването на ефективността и безопасността на световния въздушен трафик, заяви председателят на Комисията за външна политика към Камарата на представителите на американския Конгрес Ед Ройс.

Той потвърди подкрепата си за участието на Тайван в 39-тата предстояща среща на ИКАО, която ще се проведе от 27 септември до 7 октомври в централата на специализирана агенция на ООН в Монреал, Канада.

"Само през изминалата година, Тайван се е погрижил за почти 60 милиона пристигащи и заминаващи пътници, което го превръща в ключов член на международната авиационна мрежа. И все пак, Тайван не разполага с място в Международната организация за гражданска авиация, която отговаря за създаването и налагането на глобалните стандарти за авиационна безопасност", каза Ройс.

През септември 2013 г. генералният директор на тайванската администрация за гражданска аеронавтика присъства на срещата на ИКАО за пръв път и обмени важна информация с останалите страни членки, добави републиканският конгресмен от Калифорния.

"Като най-натовареното въздушно пространство в Източна Азия, Тайван без съмнение трябва да има достъп до най-новите технологии и стандарти в областта на безопасността на гражданското въздухоплаване. Това е в интерес на обществената безопасност", каза той.

Тайван отдавна иска да стане част от 191-членната организация. На 4 август министерството на външните работи е подало молба към ИКАО за участие в предстоящата среща.

Тайван отговаря за управлението на район за полетна информация Тайпе, който обхваща 180 000 квадратни морски мили и граничи с четири други района за полетна информация (РПИ): Фукуока, Манила, Хонконг и Шанхай. През 2015 г. в РПИ Тайпе е обслужил близо 1,53 милиона полети, превозили около 58 милиона пътници — заминаващи, пристигащи или минаващи транзитно през Тайван.

Китай


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай