Last news in Fakti

23 Септември, 2016 14:26 1 216 0

ЕК не търси заместник на еврокомисар Георгиева

  • ек-
  • кристалина георгиева-
  • оон-
  • кандидатура

Брюксел: Не ни е известно някой от еврокомисарите да е в кампания

Говорител на ЕК отказа да отговаря на питания около евентуална кандидатура на еврокомисар Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН.

„Не ми е известно някой от еврокомисарите да е в кампания“, заяви на редовната пресконференция на ЕК в Брюксел говорителят Александер Винтерщайн. „Процесът за избор на нов генерален секретар на ООН е в ход. Зам.-председателят на ЕК Кристалина Георгиева следи публикациите в пресата като мен, вас и всички останали. Нямаме никакъв коментар“, добави той.

Преди няколко часа световните агенции съобщиха, че Георгиева е намекнала в Ню Йорк за възможност да се включи в надпреварата за ООН. „За мен е чест да видя, че толкова много хора ме окуражават да стана кандидат“, каза зам.-председателят на ЕК на конференция на Международния институт за мир.

Това веднага породи спекулации в Брюксел, защото евентуално напускане на Георгиева ще породи нуждата от избор на неин заместник. Българката е зам.-председател на ЕК с ресор „Бюджет и човешки ресурси".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: