799 2

Брайън Мей в защита на делфините

Китаристът на Queen настоява за забрана на лова на морските бозайници

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Китаристът на легендарната група Queen Брайън Мей се обяви срещу избиването на делфини в Япония, предаде АП. Музикантът заяви, че на касапницата трябва да бъде сложен край по същия начин, както хората загърбиха робовладелството и лова на вещици.

Местните жители твърдят, че всичко е част от тяхна древна традиция. Правителството в Токио също застава зад лова на морските бозайници с обяснението - научни изследвания.

„Всеки вид, всеки представител на животински вид, заслужава уважение“, заяви Мей преди концерта си в Страната на изгряващото слънце. Билетите за концерта на Queen в токийската зала „Будокан“ бяха разпродадени за часове.

„Това са високо интелигентни бозайници, чувствителни същества, които отглеждат своите малки, досущ като нас. Ужасно е те да бъдат измъчвани и избивани по този начин!“, заяви Мей. Музикантът издигна глас срещу масовото избиване на делфини в малкия японски град Таиджи. Кървавият ритуал е в центъра на спечелилия „Оскар“ документален филм „Заливът“. Мей беше подкрепен за каузата от колегата си Стинг и актрисата Дарил Хана.

 

Япония


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • kcaniba
  Отговор
  1 18:33  23.09.16
  Той чувал ли е заБГ!!?? Че има и делфини!!! Че стотици са ибиваните на година от рибарите!!???
 • Васичка Атанасова
  Отговор
  2 19:38  23.09.16
  И АЗ ГО ПОДКРЕПЯМ

Напиши коментар:


Публикувай