Last news in Fakti

23 Септември, 2016 18:13 1 712 7

Украйна не признава изборите в Русия

  • украйна-
  • избори-
  • русия-
  • нелигитимност-
  • държавна дума-
  • върховна рада

Парламентът в Киев излезе със специално изявление по въпроса

Украйна не признава изборите в Русия - 1
Снимка: БТА/АР

Парламентът на Украйна излезе със специално изявление, в което не признава легитимността на парламентарните избори в Русия на 18 септември. Причината е, че гласуване по въпроса е имало и на териториите на временно окупираните от Москва - Автономна република Крим и град Севастопол.

„Украйна е суверенна и независима, демократична, социална и правова държава, чиято територия в рамките на съществуващата международно призната граница е неделима и неприкосновена“, пише в официалния документ.

Според депутатите в Киев „присъствието в Държавната Дума на Седмото Федерално събрание на Руска федерация на депутатите, избрани в резултат на незаконни избори в окупираните от Руската федерация територии, води до нелегитимността на изборите като цяло, и съответно, нелегитимността на цялата долна камара на руския парламент, неговите актове и решения“.

От Върховната Рада на Украйна се обръщат към Съвета за сигурност, Генералната асамблея на ООН и международни организации с призив да не признават легитимността на изборите за Държавната Дума и съответно актовете и решенията на Седмото Федерално събрание на Руската федерация.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фронто

    0 1 Отговор
    Това е не само присъда за Москва_диагноза е! Колко са държавите в света където има непризнаване на избори? И кои са?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 КТК

    1 0 Отговор
    Е те пък Покрайна с тези преврати кое им е легитимното потрошенко ли или яйценюх?
  • 5 европеец

    1 0 Отговор
    освен факти бг, някой друг интересува ли го мнението на украинците за руската Дума?! да не признават каквото си иска, кучето лае, каравана върви
  • 6 жавн

    1 0 Отговор
    Народът на Автономна република Крим ако не искаше да ходи на избори и да гласува - нямаше как да го накарат! Ако не бяха доволни сега щаха да са по площадите. Ако в Украйна беше по-хубаво, нямаше толкова хора да се наливат от Украйна в Крим, за да си вземат руското гражданство, нямаше и да се мъчат да получат и българско, защото е пълно с такива молби. Да не си мислите, че украинците са някакъв безхарактерен и наплашен народ?! Това са горди хора с история и самочувствие! Имат боеспособна войска в пъти по-добре въоръжена, опитна. Ужасно тъжно ми е да виждам какво се случва там, но историята ще се пише от победителите...
  • 7 ЛЕО

    0 0 Отговор
    ЧИЯ БЕШЕ ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ, НА ТУРЦИЯ ИЛИ НА БЪЛГАРИЯ...? НЯМА УКРАЙНА, ЗАЩОТО Е НЕВЪЗМОЖНО ЕДНА ДЪРЖАВА ДА ХРАНИ ТОЛКОВА ПРОСТИ ХОРА! ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА НЕ Е ОТ КИЕВ!
Новини по държави: