Last news in Fakti

24 Септември, 2016 12:03 3 979 14

Путин: Можеше да спасим Съветския съюз

  • русия-
  • владимир путин-
  • съветския съюз

Според него е било възможно да се въведат демократични реформи в СССР

Руският президент Владимир Путин заяви, че Съветският съюз е можел бъде реформиран по демократичен модел и да не се разпада, съобщи Russia Today.

“Вие знаете моето отношение, спрямо разпадането на Съветския съюз. Нямаше нужда от това. Можело е да се въведат реформи, включително и такива с демократичен характер. Все пак трябва да отбележа, че Комунистическата партия отговаряше за СССР, а не някой друг“, заяви Путин пред лидерите на партиите, получили места в руския парламент.

Путин направи коментара във връзка с идеята да се оптимизират партиите в страната, без да се пречи на демокрацията. Лидерът на руските националисти Владимир Жириновски настоява, че системата трябва да стане трипартийна.

Подобна теза разви и лидерът на Комунистическата партия на Русия Генади Зюганов. Според него нечестна конкуренция е довела до намаляване на местата за комунистите в парламента.

„Според мен система, в която има 77 партии, възпрепятства нормалния диалог“, заяви Зюганов.

През 2005 г. Путин определи разпадането на СССР като „най-голямото геополитическо бедствие на миналия век“. Според експерти трипартийната система най-добре отговаря на политическата традиция на Русия.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивaн

    0 0 Отговор
    Путин дaно нaучи оня крaвaр с русият перчем дa си пият зaедно водкaтa,тaкa ще спaси целият свят!

    Коментиран от #2

  • 2 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ивaн":

    Те може да си пият водката, ама Хилърито ще стане президент и ще настъпи в света хахомат!
  • 3 СЛАВА СССР

    0 0 Отговор
    Българският народ като цяло, не живял никога по-добре от времето на СОЦИАЛИЗМА въпреки неговите недостатъци! Само глупак може да изхвърли бебето заедно със мръсната вода в коритото. Дружбата ни с РУСИЯ е жизнено нужна за спасяване на нацията ни от сигурен гибел! Тя ние нямаме днес една политическа партия с програма където да залегнала грижата към човека ! Ние нямаме ОРБАН нямаме ПУТИН , нямаме Нова ИДЕОЛОГИЯ как да си устроим държавата. Днес има ГЛТНИЦИ алчни за грабеж псевдо партии в луда надпревара кой кого да надхитри! Народа в техните планове не съществува! СЛАВА РОССИИ ! Нашият път за спасение е ЕДИНСВЕНО С РУСИЯ! СЛАВА БОГУ че на този свят я има МАТЮШКА РУСЬ ! Троловете и с тях и без тях ние и в сърцата и в душата сме един народ СЛАВЯНИ и кръвта вода не става!

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Реалист

    0 0 Отговор
    Хайде путлеровските тролове - чемодан, влизал, Сибир.

    Коментиран от #5

  • 5 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    Явно освен в главата на Путин, СССР се върти и в кратуните на козяшките тролове! Не се шашкайте господа! СССР няма да се върне, пийте мента,глог и валериан!
  • 6 гълъбче

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "СЛАВА СССР":

    Аве как да нямате ве? Аз съм и Орбан и Путин и Кубрат и Тервел накуп. Ама като ви ревна да ме поставите на власт, за да оправим тая кочина изведнъж реввате - БКП-ДПС-СДС-ОДС-РБ-БСП-АТАКА-.-... ехей краят им ен се вижда? За какъв праз ти е СССР? Имаше и хубави неща, но рано или късно животинската човешка природа си показва рогата и окъква всичко. Така и при соца- една хуманна идея, опорочена от тикви като Тато, Гоце, Цуцка, ДС и останалата паплач на постове тук. Няма бъдеще с такива хора и морали, ако ще Комунизъм да се нарича. Защото детайлите правят живота хубав или лош. Ония детайли които тия паразити оплескаха от алчност. А Путин и да съжалява за СССР и да не съжалява, самите хора го разсипаха и то отвътре и отгоре. Като у нас - ония мафиотчета от ДС върхушката и окупиралата навред Месън Лоудж и нейните членчета навред из институции на страната разсипаха и соца и пазарната. Превърна се в олигархически тоталитаризъм сега. Затова и тия простотии за строеве са пълна дивотия. Те са за плямпане пред тъпи овчици. Нито един разумен човек не варвя в соц моц коц ашизъм джихадизъм и други тиранични идеологии. Защото вижда, че никой не пита оня обикновенн човек, който носи на-много страдание и труд - ТРУЖЕННИКА ПРОИЗВОДСТВЕННИК. Затова и идеологиите са просто средство за манипулация и власт на мафията. Заврете си ги знаете къде всичките!
  • 7 гълъбче

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "СЛАВА СССР":

    Впрочем и аз съм за приятелски отношенияс Россия и руснаците и не съм го крил никога. Уважавам ги. Но съм за приятелски отношения и с китайци японци германци американо и куп други и всички, които не са ни врагове! И това не съм крил никога. Колкото до СССР, не могад а се произнеса не съм живял там. Но мога да говоря за нРБ. Имаше и хулбави умни неща имаше и лоши. Именно тия лошите - диктатурата на простотията разсипаха нРБ. Защото отвратиха хората от държава властта и идеята. А когато си отвратен от държавата и идеята -. отива на вятъра.... Аз и сега съм отвратен от държавата и вече никой не моге да ме накара да вярвам в тия олбщи неща. Защото виждам алчността и егоизма навред сред генералитет политици и институции. А когато сърдцето на държавата е управлявано от алчни егоисти никаква идеология няма бъдеще само моментни простотии... Впрочем старите българи отхвърляха тия идеологии. Те имаха справедливи Закони държаха заедно на народ и държава и се бранеха. Ав останалото всеки работеше според възможностите и желанията си. Нямаше мафия олигархия която да се състои от държавата и частници като институционално мафиотска срастналост. Затова и бяха народ. Сега е мафия на влраст наречено "държавата" и останалите сме дойни овце. Ето затова няма да има и бъдеще - заради мафията олигархия не заради нас повечето хора. То се и вижда реалността. Сега и НРБ да беше пак щеше да е упадък. Той започни още при соца сега се умножи само. Същите са на власт и ДС и останалите

    Коментиран от #8

  • 8 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "гълъбче":

    Сиво гълъбче кой отврати повече хората от държавата - дали строгата държавност при соца или престъпното бездържавие при демокрацията?

    Не хитрувай и не демагогствай. С нпо лозунги за кръвожадните сталин и живков виж докъде я докарахте. Дано да си платите един ден престъпленията чрез които окрадохте държавата и провалихте бъдещето на децата ни с отвратителни лъжи и нпо лозунги.

    Повече от четвърт век дъвчите едни и същи локуми и само крадете и крадете което е останало от социализма а когато то свърши крадете дълговете които трупате на децата ни. И продължавате да плюете и храчите по България и всичко Българско.

    Коментиран от #11

  • 9 АНТИ ДЕМОКРАТ

    0 0 Отговор
    АМИ ДА СЯ СА НА ЯХНАЛИ ЧЕРЕПИ ТИМАДЖИИ СИКАДЖИИ ГЪРНЕТА И ОЩЕ КВИ ЛИ НЕ БАНДИТИ УЗУРПИРАЛИ ВСЯ И ВСЕ И ОСТАВИЛИ НИ ДЕМОКРАТИЧНО ДА НИ ГРАБЯТ МУРГАВИТЕ И ДЕМОКРАТИЧНО ДА СИ КАРАМЕ КОЛИТЕ С ВИНЕТКИ В ДУПКИТЕ.
  • 10 Комунисти от цял свят ходете се гръмнете

    0 0 Отговор
    Уф, онзи с русснаците, Пиф, пич и москвич пак се появи. Сега е гълъбче, но това не го прави много по-нормален! Той бил за такова и такова, пространни обяснения, дрън-дрън и нищо по същество. В друга тема ще тръгне да обяснява как хибридното задвижване му трябва, щото често му гасне тока у Родопите...

    А в статията става дума за Путин и неговото отношение към гибелта на СССР. Никой не го интересуват излишните демагогствания на нек“къв дърт комсомолец, който видял добрите страни на комунистическия режим. А Путин смята, че е имало възможности СССР да се реформира и демократизира, поради което разпускането на огромната съюзна държава е било грандиозен провал и грешка на 20-ти век. Това е важното! Друго важно нещо вероятно ако СССР бе оцелял, щеше да е не само това, че всички щяхме да говорим и руски език, а че цяла Източна Европа щеше да бъде погълната в руските обятия и за поколение-две щяхме да си приказваме за необятната душевност на руския човек, но не и за някакви си българи, чехи и поляци, станали част от историята и получили вече съветско гражданство.

    Явно не сте разбрали, че комунизмът може да победи само като глобален проект, при което има единно световно правителство, а национален суверенитет не съществува. Това бе целта, другари и другарки, и тя замалко не бе постигната. Казвам малко оставаше да я постигнат, защото почти цяла Азия бе обхваната от комунистически режими, почти цяла Южна Америка, голяма част от Африка...Единственото, което разтъ

    Коментиран от #12

  • 11 гълъбче

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    Хой бай, аз казвам, че не съм от ДС нито от политиците приватизатори, дори са ме прецакали и роднини и непознати много. Говорим за принципи човече, не за мен! помисли! Ония, които ядоха пиха наготово при соца на власт, днес пак пряко и задкулисно са на постовете и пак ядат и пият наготово. ПАРАЗИТИ бе, човек! Аз самият съм видял и добро и лошо при соца затова казвам, че има и хубави неща и лоши. Простотията на власт съсипа хубавото, не аз. Аз не съм бил на никаква властова длъжност и преди и сега. затова не рева, но и не хваля. не е зависело от мен - РАЗБИРАШ ли? Ето затова не ме обиждай, че съм крал и съсипвал! Защото не съм! Иначе и за ме псуваш не се обиждам, но ме обижда, когато ме третират като бандит, а не съм сторил нищо. Разбираш ли? Аз искам просто хубав живот, справедливи закони, разстрел за бандити мародери рецидиви и крадци от бюджет и нищо повече. Ако закони и законоприлагане са каквито трябва, останалото се нарежда само. Ала не са. Често законите са правилни, а връзкари ги прескачат. Често не са правилни. не хваля и не плюя соца. Защото всякои нещо зависи от самите хора. Ако са бандити то и при соца и при капа са си бандити. Ето това имам впредвид - че детайлите определят дали живота е хубав или лош. какво ако си в красива вила и кола, ако до теб има помийна яма и дишаш фекалии? Колкото и красиви лозунги да има, злото ако е приложено води до ада. затова детайлите са важни, не красивите лозунги! Окей?
  • 12 гълъбче

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Комунисти от цял свят ходете се гръмнете":

    Да, появих се, но не толкова от мания за величие, а защото ме гложди любопитството. Новините. Признавам, от себе си не мога да избягам, затова не станах и артист.... вие плюещите и хвалещите комунизма не го познавате и разбирате. Назубкали сте клишета и си мислите, че това е комунизъм? Не, това е диктатура на една мафия кръг над останалите. защото в Капиталът и Манифестът и останалите трактати пише едно, но който седне на пост и власт прави своят кеф, забравяйки общото - взема се за нещо велико, божественно, а останалите за слуги овце. От хилядолетия по света е така. А в България от 8 века - откакто разни болярчета се превърнаха в патриции а не във водачи с примера си за народа. Ето оттогава няма и българия. Аз болгарин от трилярди години преди тази галактика ти го казвам - България е само име вече, не и дух. няма го справедливият почтенн морал на древните ни хора за много неща. Има по някъде и малко, но е малко. Колкото до комунизма? Та вие не знаете значението на тази дума, тръгнали сте комунизъм да правите? че как ще го направите? да ви го кажа аз - "комунизъм", значи общност, социус, държава, народ, семейство, свят... поп ринцип, ако е справедливо уредено никак не е зле. тогава света би бил под справедливи закони целият. Но онези на власт коват своят интерес и забравят че онияд ругите също искат да са добре. И го превръщат в диктатура. Ето това прави всяка идеология лицемерна и фалш. Затова и Комунизма няма бъдеще ако и последният човек в света не мисл

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Комунисти от цял свят ходете се гръмнете

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "гълъбче":

    Както вчера вече казах, според мен ти не си много у ред! Няма лошо, не си ми вкъщи, на българския народ му се случиха всякакви отвратителни неща, а и този 27-годишен преход докара много българи до психиатрията. Самите психиатри признават, че българинът не е много нормален, че има бум на психическите заболявания и поне 50% от населението е със сериозен проблем, за който си мисли, че не съществува.

    Ако говорим за комунизма обаче, за този социум, общество и т.н., то слабо познаваш писанията на Маркс. Маркс си представя всъщност точно това, което се случи - огромен концентрационен лагер, диктатура на пролетариата - т.е. наемните работници, липса на частна собственост. Ако погледнеш внимателно, всяка секта се изгражда на подобен принцип - обща собственост, елит, който винаги има право и т.н. А отгоре при комунизма стоят простаците, наемните работници, криминалните престъпници и т.н., които в никакъв случай не са подготвени да управляват.

    Това е диктатура на пролетариата - да поставиш най-долната измет, най-неграмотните и некадърните най-отгоре и да сдържаш интелигентните и борещите се за прогрес с насилие и всякакви административни мерки. Комунизъм! Слизаш от планината с автомата, дължиш на някому пари - застрелваш го. Онази ти отказала секс - застрелваш мъжа ѝ. Открадваш най-хубавата къща в селото и никой не смее да ти каже нищо, защото ще го пратят в "Белене".
  • 14 Комунисти от цял свят ходете се гръмнете

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "гълъбче":

    Проблемите на комунизма съвсем не са в управляващата класа, макар и тя да е виновна за опорочаването на системата. Ако си забелязал, всяка една революция или промяна започва със смяна на елитите, т.е. старите режими трябва да се срутят и да дойдат нови управляващи. Но при старите управляващи има някакви закони, Конституция, установени правила, докато при новата управляваща класа те тепърва ще се подготвят.

    А самият комунизъм е дефектен по същество. Това е глобална идеология, която се опитва да измести пазара като главна равновесна точка между търсене и предлагане и да наложи властта на една партия, която да определя кой от какво има нужда. Например, ти искаш червен мерцедес ес 500 дизел, обаче партията, а не икономическите ти ограничения ти определят за възможен само Москвич Алеко бял на цвят и бензин. Нормална е съпротива срещу такъв диктат, нали?

    Единственият успешен модел на комунизъм досега е китайският и то от 80-те години насам. Само че в него преобладава пазарът, размяната на произведени блага и стоки и не питай колко милиона човешки съдби и животи е струвал досега. Селяните от вътрешността на страната десетилетия нямаха право да напускат селата и да ходят по крайбрежието, където биха имали повече възможности за реализация и натрупване на капитал. Същият комунизъм докара на Китай демографска криза, която ще доведе и до невъзможност да се изплащат пенсиите на сегашните поколения. Същият комунизъм прави режима особено корумпиран, защото дава мно
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания