24 Септември, 2016 13:18 1 603 3

САЩ разследва връзката на съветник на Тръмп с Кремъл

  • кремъл-
  • тръмп-
  • съветник-
  • доналд тръмп-
  • картър пейдж

Контактите на Пейдж в Русия се разглеждат като заплаха за външната политика на САЩ

САЩ разследва връзката на съветник на Тръмп с Кремъл - 1
Снимка АП/БТА

Представители на американското разузнаване се опитват да определят дали един американски бизнесмен, определен от Доналд Тръмп, като един от съветниците му по международна политика е имал открита лична комуникация с високопоставени руски чиновници — включително разговори за евентуалното вдигане на икономическите санкции, ако републиканския кандидат за президент влезе в Белия дом. Тази информация са споделили с yahoo news източници, запознати с въпроса.

Дейността на Картър Пейдж, който има широки бизнес интереси в Русия, е била обсъдена от високопоставени членове на Конгреса по време на последните заседания около предполагаемите усилия на Москва, да повлияе на президентските избори, казва източника. След едно от тези заседания сенатор Хари Рийд се свързал с директора на ФБР Джеймс Коми, за да му съобщи, че съветникът на Тръмп и "високопоставени санкционирани лица" са се срещали през лятото в Москва. Според него това било доказателство за "значителни и смущаващи връзки" между президентската кампания на Тръмп и Кремъл, които бюрото трябва да разследва.

Част от контактите на Пейдж в Москва са били определени като евентуална заплаха за външната политика на САЩ, заяви източник от Конгреса, пожелал анонимност заради чувствителността на темата.

Високопоставен представител на американските служби за сигурност заяви пред Yahoo News, че контактите на Пейдж с руски официални лица се следят много стриктно.

Пейдж е бивш инвестиционен банкер на Merrill Lynch в Москва, който сега работи в Global Energy Capital, консултантска фирма в Ню Йорк, която се е специализирала в нефтените и газови сделки в Русия и други страни от Централна Азия. Той стана съветник по външна политика на Тръмп през март тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивaн

    0 0 Отговор
    Тръмп е схвaтлив aмерикaнос!Ще го бъде!
  • 2 Antimediator

    0 0 Отговор
    Много е схватлив,също като теб!!!
    Американците отдавна са разбрали , че с руснаците трябва да се разговаря от позицията на силата!
  • 3 кастро

    0 0 Отговор
    Няма какво толкова да го разследват !Направо да го кастрират, него и тръмп и да ги пращат при мравояда за придворни евнуси!