1 232 3

САЩ разследва връзката на съветник на Тръмп с Кремъл

Контактите на Пейдж в Русия се разглеждат като заплаха за външната политика на САЩ

САЩ разследва връзката на съветник на Тръмп с Кремъл
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Представители на американското разузнаване се опитват да определят дали един американски бизнесмен, определен от Доналд Тръмп, като един от съветниците му по международна политика е имал открита лична комуникация с високопоставени руски чиновници — включително разговори за евентуалното вдигане на икономическите санкции, ако републиканския кандидат за президент влезе в Белия дом. Тази информация са споделили с yahoo news източници, запознати с въпроса.

Дейността на Картър Пейдж, който има широки бизнес интереси в Русия, е била обсъдена от високопоставени членове на Конгреса по време на последните заседания около предполагаемите усилия на Москва, да повлияе на президентските избори, казва източника. След едно от тези заседания сенатор Хари Рийд се свързал с директора на ФБР Джеймс Коми, за да му съобщи, че съветникът на Тръмп и "високопоставени санкционирани лица" са се срещали през лятото в Москва. Според него това било доказателство за "значителни и смущаващи връзки" между президентската кампания на Тръмп и Кремъл, които бюрото трябва да разследва.

Част от контактите на Пейдж в Москва са били определени като евентуална заплаха за външната политика на САЩ, заяви източник от Конгреса, пожелал анонимност заради чувствителността на темата.

Високопоставен представител на американските служби за сигурност заяви пред Yahoo News, че контактите на Пейдж с руски официални лица се следят много стриктно.

Пейдж е бивш инвестиционен банкер на Merrill Lynch в Москва, който сега работи в Global Energy Capital, консултантска фирма в Ню Йорк, която се е специализирала в нефтените и газови сделки в Русия и други страни от Централна Азия. Той стана съветник по външна политика на Тръмп през март тази година.

САЩ

Още по темата

 • Тръмп плаши Хилари с любовница на Бил

  Тръмп плаши Хилари с любовница на Бил

  Доналд Тръмп заяви, че като президент ще направи повече за жените, от колкото Хилари Клинтън, съобщи Breaking News. Кандидатът за президент на ...
  25.09.2016
  1 461
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ивaн
  Отговор
  1 13:42  24.09.16
  Тръмп е схвaтлив aмерикaнос!Ще го бъде!
 • Antimediator
  Отговор
  2 00:31  25.09.16
  Много е схватлив,също като теб!!! Американците отдавна са разбрали , че с руснаците трябва да се разговаря от позицията на силата!
 • кастро
  Отговор
  3 09:35  25.09.16
  Няма какво толкова да го разследват !Направо да го кастрират, него и тръмп и да ги пращат при мравояда за придворни евнуси!

Напиши коментар:


Публикувай