2 173 7

Наръчник за терористи учи как се използва ядрено оръжие

Книгата е открита от сирийската правителствена армия при акция срещу терористи в Латакия

Снимки АП/БТА и Veterans Today
Снимки АП/БТА и Veterans Today
Милена Трачева

Наръчник с инструкции към терористите, отпечатан в Турция е бил открит от войници на сирийските правителствени сили. Опасната книга, пълна с радикални идеи и инструкции е била намерена по време на неотдавнашна операция за освобождаването на анклав в северната част на Латакия от терористи, съобщава сайтът Veterans Today.Отпечатана от истанбулска издателска къща книга, учи джихадистите как "правилно да водят война на чужда земя" както и как да използват ядрено оръжие.

Ръководството е на арабски език и носи заглавието "Зад Ал Муджахид". Издателите не правят и най-бегъл опит да скрият произхода на книгата. На нея е отпечатана емблемата на издателската къща Guraba, информация за контакт и дори ISBN номер по международния стандартен за издаване на книга.

Войник от сирийската армия, който открил книгата, разказва пред Sputnik Arabic, че книгата е изпълнена с омраза и призовава към война срещу хората, които не споделят вярата на джихадистите. В нея има подробно описани инструкции, за това какво трябва да се направи с "враговете и тяхното имущество".

"В книгата се обяснява как правилно да се изгарят градовете, превзети от джихадистките бойци, как да бъдат изсичан всички дървета в околността, как да бъде унищожавано всичко живо, как да се екзекутират пленниците по правилния начин", обяснява войникът. 

"Книгата казва, че джихадистите имат право да встъпят в брак със своите пленници; в нея дори се споменава и евентуалното използване на ядрени оръжия", добавя той.

Книгата е забранена в Сирия заради нейното радикално съдържание и многократните призиви към насилие и терор. 

Не е ясно колко копия от книгата са били открити. Сирийските власти са изключително чувствителни, когато става дума за публикуването на материали, които могат да послужат за вдъхновение и разпалване на сектантски конфликт.

Преди гражданската война да погълне страната през 2011 г. Сирия бе известна като светска, мултикултурна и мултиетническа държава с голям брой религиозни малцинства. Откакто войната започна обаче, много от тези малцинства бяха застрашени от поробване или унищожение от местни и чуждестранни радикални ислямистки организации, а от светските нрави не е останала и следа.

Сирия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Трол
  Отговор
  1 15:48  24.09.16
  Ако с инструкции се правеха атомни бомби да имах десетина в къщи. Да бъдем по-конкретно и да се уточни, че става дума за "мръсна атомна бомба".
 • незнайко
  Отговор
  2 16:11  24.09.16
  Какво пише в книгата е ясно. Недоумявам обаче, че издателството е в Истамбул. От тук си мисля, че цяла Турция мисли по този начин - мюсюлманите трябва да унищожат християните или да ги претопят. Това вече е много страшно. В момента това се прави в Европа.
 • иии
  Отговор
  3 16:54  24.09.16
  изроди и половина ,с такива боклуци запълни улиците на Европа Шмеркелита...
 • мъжкар
  Отговор
  4 18:56  24.09.16
  Много правилно се изказа НЕЗНАЙКО.Впрочем според мен единствената държава която в момента в Сирия се бори РЕАЛНО с ислямистите е Русия.Сащ и Турция ми се струва че разиграват театър там представяйки по техните ДОБРЕ ПЛАТЕНИ медии как бомбардира какт стрелят УЖ срещу терористите а пък терористите край нямат .Извинявам се много ама когато свалиха Садам от власт тогава Садам разполагаше с 650 000 армия и САЩ успяха а сега не могат да се справят с 40 000 цигани които не са чак толкова добре въоръжени.Истината е че тия работи дето се показват по телевизията най-вероятно тия войници дето стрелят може въобще да не са в Сирия а да е снимано някъде другаде и тези кадри да целят да представят САЩ като държава бореща се срещу тероризма а всъщност те не се борят дори най-вероятно си ги и финансират мо тайни канали.Така че в момента само Руснаците могат да се направят нещо там.

  Коментиран от #6

 • Картър
  Отговор
  5 19:09  24.09.16
  Една стара пръчка от аец, туба с тежка вода, ако нямате такава сложете гайки и болтове във водата за тежест, няколко пиратки и сте готови. След това се дрогирайте яко с амфети и изпийте едно яйце за глас за да ви чуят всички когато започнете да възхвалявате Аллаха, ако имате мегафон още по- добре. И не се бавете, защото девствениците в рая били на свършване! *** Колко трябва да е прост един човек за да вярва в тези глупости? Тези джихадисти осъзнават ли изобщо, че служат на най- големите си врагове САЩ и Израел?
 • tost
  Отговор
  6 22:36  24.09.16

  До коментар #4 от "мъжкар":

  Искаш да кажеш,че колкото американците са кацнали на луната,толкова бомбардират и джихадистите :)Малко манипулирани видео репортажи и всичко е ОК ;))))
 • гълъбче
  Отговор
  7 23:30  24.09.16
  Аз пък четох един трактат на антитерориста. Там имаше само два параграфа! Цитирам какво пишеше: 1. Ако срещнеш терорист? - застреляй го два пъти! Ако не умре, повтори! 2. Промчети 1. точка! Ето това ми се стори най-ясната и кратка книга в света.

Напиши коментар:


Публикувай