25 Септември, 2016 11:10 1 212 0

Кой е стрелецът от Вашингтон?

  • вашингтон-
  • стрелецът-
  • стрелба

Той твърди, че е от Турция

Кой е стрелецът от Вашингтон? - 1
Снимка: БТА/AP

Днес полицията във Вашингтон арестува стрелецът, който уби 5-ма души в мол в Бърлингтън.

Стрелецът е идентифициран като Аркан Четин. Той е на 20 години. Знае се, че той живее в района на Оук Харбър. След стрелбата в нощните часове на петък, местната полиция обяви, че издирва облечен в черно мъж с латино черти. Той е носил ловна пушка.

В своите страници в социалните мрежи Четин посочва, че е от Турция. През 2014 г. той е замесен в разследване за домашно насилие, но срещу него не са повдигнати обвинения. По това време съдията посочва, че той е на 18 години и няма къде да отиде. Тогава Четин свидетелства, че не притежава огнестрелно оръжие.

По това време със съда се е свързал неговият баща, който е заявил, че чичото на Четин не е бил готов да го приеме в дома си. Според съдебните доклади, той е прекарал 17 месеца в мотелска стая. През 2015 г, на Четин е наредено да премине преглед за психичното си състояние. През 2016 г. съдията обявява, че не става въпрос за ментален проблем. Задържаният е разследван и за употреба на канабис.

Все пак Четин е преминавал през седмични психологични сесии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА