Last news in Fakti

25 Септември, 2016 18:28 1 974 3

Турция иска съюз със САЩ за Ракка

  • турция-
  • сирия-
  • сащ

Вече се водят преговори по въпроса

Турция иска съюз със САЩ за Ракка - 1
Снимка: БТА/АP

Турция иска да се присъедини към оглавяваната от САЩ коалиция в обща операция по изтласкването на Ислямска държава от нейната крепост в Ракка, съобщи „Ройтерс“.

В момента турската армия провежда своя акция по граничните сирийски райони, подкрепяйки бунтовническите сили в региона.

„Нашите представители вече преговаря с американските партньори за проблема в Ракка. Ние им споделяме нашите условия. Общите действия са важни за нас. Важно е обаче в тази акция да се постави въпроса и за ПКК и ИПД. Ако това не стане, общите действия ще са трудни“, заяви турският президент Реджеп Ердоган.

Ердоган присъства на Общото събрание на ООН в Ню Йорк. Там той разговаря и с американския вицепрезидент Джо Байдън, с който вероятно е бил обсъден и въпроса за Ракка.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 1 Отговор
    Уж се съюзиха с Русия,пък сега ко им стана...
  • 2 Диди

    0 0 Отговор
    Всяка държава си гледа интересите.За Турция се говори че скоро ще има преврат,който ще бъде по кървав от предишният.Дано да не се стигне до гражданска война там,ще бъде лошо и за нас.

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Диди":

    Ха!Човек като губи,не знае пък кво печели:)
Новини по държави: