Last news in Fakti

25 Септември, 2016 20:50 1 255 2

ООН за ужаса в Алепо

  • оон-
  • алепо-
  • сирия

Призив за обезпечаване на безопасността на местните хора

Над 200 души са загинали в резултат на бомбардировките над сирийския град Алепо през последните дни. Това бе заявено от специалния представител на ООН за Сирия Стефан де Мистура, цитиран от ТАСС.

Днес бе свикана извънредна среща на Съвета за сигурност на ООН, относно засилените боеве в Сирия през последните дни.

Според Мистура общият брой на загиналите е 213 души. 139 от тях са загинали в източните райони на Алепо, а други 74 в селските райони край града. Той още посочи , че 275 000 души са блокирани в източните части на района от седмици.

Де Мистура призова ООН да осигури безопасността на цивилните граждани в района.

Френският посланик в ООН Франсоа Деларт пък заяви, че в Алепо са извършвани военни престъпления. Той заяви, че те не трябва да останат без отговор. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    1 0 Отговор
    В Ирак не се извършваха военни престъпления защото бе нападнат престгъпно. Там загинаха повече от милион и половина цивилни но защо никой тогава не протестира дори и когато сегашният кандидат президент на сащ обяви че убийството на половин милион деца не я притеснява.
  • 2 Майстура

    0 0 Отговор
    Във Сирия имат нужда от СТИГЕР РАКЕТИ и проблемът се решава много бързо . СПЕШНО.