Last news in Fakti

26 Септември, 2016 11:35 981 0

Най-важните дати в предизборната кампания в САЩ

  • хилъри клинтън-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • дати-
  • кампания-
  • президент

Стъпка по стъпка към върха

Най-важните дати в предизборната кампания в САЩ - 1
Снимка: БТА/ AP

След броени часове основните претенденти за президентския пост в САЩ Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп ще се изправят един срещу друг в дебат, очакван на американската политическа сцена с огромен интерес.

Това е първият крайъгълен камък за двамата по пътя към мечтата. Телевизионните дебати са ключови в кампанията на двамата, която тече с пълна сила.

Имайки предвид, че голямата част от гласоподавателите не са решили за кого да пуснат своя глас, вербалният дуел между двамата ще наклони везните в полза на единия кандидат.

В Ню Йорк ще се проведе първият телевизионен дуел между Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп. До изборите на 8 ноември обаче предстоят още два телевизионни дебата, както и други ключови дати:

26 септември – първи телевизионен дуел Между Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп в Лонг Айлънд (Ню Йорк)

4 октомври – единствен телевизионен дебат между кандидатите за вицепрезидент Тим Кейн (от лагера на демократите) и Майк Пенс (републиканец)

9 октомври – втори телевизионен дебат между Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп

12 октомври – в щата Аризона и щата Охайо започва предварителното гласуване, т.нар. Early Voting

19 октомври – трети телевизионен дебат между Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп в Лас Вегас (Невада)

8 ноември – Изборен ден

20 януари 2017 г. - Новият президент встъпва в длъжност (Inauguration Day)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА