801 4

Порошенко: Русия е враг на обединена Европа

Той коментира срещата си с Хилари Клинтън

Росен Стойчев

Позицията на Тръмп за признаването на Крим не би била правилна, ако той влезе в Белия дом. Това бе заявено от украинския президент Петро Порошенко в интервю пред CNN.

“Ако ми позволите да се изразя така, вие трябва да изберете човек, който може да е световен лидер. Това е важно, не само за САЩ, а и за запазването на свободата, демокрацията и ценностите в една много предизвикателна среда в световен план. Мисля, че Крим се явява основна част в предизборната реторика“, заяви Порошенко.

Той изрази надежда, че кандидатът за президент на Републиканката партия Доналд Тръмп ще промени позицията си относно евентуално сливане на Крим с Русия.

„Надявам се, че ако той спечели изборите в САЩ, ще бъде отговорен лидер на американския народ. Хилар Клинтън е много добре осведомена за ситуация в Украйна. Това ме изненада приятно“, заяви украинският президент.

На 20-ти септември той проведе среща с кандидатът за президент на Демократическата партия. Порошенко не успя да се срещне с Тръмп, но отрече от неговия щаб да са получили отказ за разговори, като причината е липсата на време в графика на кандидатът за президент на републиканците.

„Основният враг на Русия е обединена Европа. Много партии поемат по евроскептичен път, за да получават средства от Москва. Руските медии имат обхват в цяла Европа и прокарват идеи за дестабилизацията на Европа“, заяви Порошенко.

 

 

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Интересно
  Отговор
  1 13:13  26.09.16
  Този човек се изказва нещо много странно. Например: Според него свободата, демокрацията и ценностите се опазват благодарение на "световен лидер", който при това трябва да е от САЩ??? Опитвам се да разбера - свобода за кого? За народа на САЩ и то не за целия, а за шепа супер богаташи? Демокрация като тази в САЩ ли, които са демократични, ама без това да обхваща индианци, негри, а до скоро и жените? Ценности като тези, че трябва да се ликвидира половината човечество, за да могат шепа богаташи от САЩ да консумират все повече и все по-безразсъдно да ликвидират природата? Най-интересна ми е пък версията за дестабилизация на Европа. В някаква степен звучи логично, обаче не е за изхвърляне и версията, че едно сближаване на Европа с Русия (каквато тенденция реално имаше до скоро) ще е пагубно за щатите. А иначе с мечтаното от последните търговско споразумение, краварите не само ще дестабилизират Европа, ами и ще унищожат всички сфери, заради които самите американци и завиждат - здравеопазване, образование, социална система, ДЕМОКРАЦИЯ, грижа за качеството на живот на хората, култура и т.н. и пр. В интерес на истината и този, като Ердоган преди време, упорито се опитва да изкара Русия враг на ЕС и САЩ, за да се скрие зад тях и само да обира дивиденти.
 • БИБО
  Отговор
  2 14:12  26.09.16
  Педро та нали хиларчето запали клечката на вашата революция с шорошето,как няма да е запозната?
 • 3 08:59  27.09.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Сър Гейчо Сатанишев
  Отговор
  4 09:13  27.09.16
  Комунистът е отчаян. Комунистът е унил. Партията се разпада, лидерът им е дебил. Как допуснахме, другари, да ни лепнат този срам? Сто години комунизъм, а накрая - К-. ГОЛЯМ!

Напиши коментар:


Публикувай