Last news in Fakti

26 Септември, 2016 18:44 1 746 17

Бокова шеста за ООН

  • ирина бокова-
  • вот-
  • оон

Тя изостава в последните предварителни избори

Ирина Бокова остана шеста в петото предварително гласуване за нов генерален секретар на ООН. Това стана ясно след съобщение на Съвета за сигурност в Twitter.

Кандидатът на България е получила подкрепа от 6 гласа. 7 гласа са се въздържали, а два са гласували против. Увеличава се подкрепата към лидера в надпреварата Антонио Гутериш. Португалецът има подкрепа на 12 гласа, 2 са се въздържали и само 1 е против.

Той е следван от сръбския външен министър Вук Йеремич, външният министър на Словакия Милош Лайчак, аржентинският вътрешен министър Сузана Малкора и Данило Турк от Словения.

Припомняме ви, че българският премиер Бойко Борисов заяви, че ще преосмисли кандидатурата на директора на ЮНЕСКО, ако тя не успее да се класира сред първите двама. На последните предварителни избори, Бокова беше пета. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    Е, то след толкова плюене и мизерии от страна на държавата и Кристалина, не знам какви договорки трябва да има за да стане секретар.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 прост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Кой ни е.ава в калабалъка нас, тая комунистическа страна?
  • 3 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Кой ще гласува за тая комунистическа измет ,направила кариера вървейки по труповете на невинни хора и човешки съдбе , руска креатура ,леля на един от най изпечените авто крадци..... иИСТИНАТА БОЛИ!!!
  • 4 имуноглобулин

    0 0 Отговор
    България трябва да изхвърли тоя цирей !Да я отзове и да издигне достоината кандидатура на Кристалина Георгиева !!!

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "имуноглобулин":

    Хапчетата. И уточни експериментирал ли е тиквата с кмета?
  • 6 ГЛОДОМОР

    0 0 Отговор
    Това трябва да е края на руския претендент от българси произход !

    - Отзовете дърта!!! България е отхвърлила руското робство отдавна и е свободна страна!!!
  • 7 Ник

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "имуноглобулин":

    По ирония на съдбата, Кристалина също е комунистическа креатура. По време на СОЦ-а, тя в едно с Румен Гечев с решение на полит бюро ги изпращат в САЩ.
    Така, че практически не знам каква разлика намираш между Кристалина и Бокова. - И двете са от едно и също котило!
    Каква ирония а?
  • 8 Картър

    0 0 Отговор
    Как няма да е шеста, като собствената и страна не само, че не я подкрепя, но и лобира срещу нея и то за да я подмени с една американоизраелска подлога.

    Коментиран от #10

  • 9 onq s konq

    0 0 Отговор
    Нека бъдем обективни-Бокова беше подкрепена ОФИЦИАЛНО ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БГ/и то на 2 пъти/,но ПОДКРЕПАТА ОТ РУСИЯ...БЕШЕ ФАТАЛНА!Това е същото за западния избирател,като "целувката на ДПС" за която и да е партия от основните в България.
  • 10 териер

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Картър":

    Лесно е да правиш евтина пропаганда но ако имаш бризки роднини убити от руско комунистическия режим друга песен ще запееш!!!

    Коментиран от #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 нено сенегалеца

    0 0 Отговор
    Тая си мислеше че хората по света не я знаят каква е ?
    ОТЗОВАВАНЕ !!!
  • 13 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    българия е подкрепи,но за съжаление кръвта на убитите от баща и ще тегне върху биографията и!
  • 14 555

    0 0 Отговор
    Тя ще бъда подкрепата на Русия МНОГО ПО ФАТАЛНА И ЗА КРИСТАЛИНА ТАКА ЧЕ И ТИКВАТА ДА Я НОМИНИРА ЗНАЕ ИЗХОДА ....Важно е да се спази принципа на Герб ..НИЕ ИЛИ НИКОЙ ДРУГ
  • 15 Червен боклук

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "териер":

    То това с пропагандата и троленето е запазена марка на нискочелите маймуняци с промити мозъци.
    И двамата ми дядовци са убити през 1923 г., като тъкмо са се родили майка ми и баща ми.
    Никога не сме ползвали каквото и да е предимство като деца и внуци на активни борци против фашизма. Със сестра ми напуснахме БКП малко след 10.11.1989 г., понеже бързо се видя що за хора овладяха и партия и власт, но така и не се "научихме" на злоба и ненавист, както много от пишещите по-долу. Оттогава ме боли само за едно - за помията, която се излива и върху обикновените хора, които не симпатизираха на СДС, после и на ГЕРБ. Масата електорат така и не разбра, че по този начин народът се насъсква сам срещу себе си, а ГОРЕ си правят каквото си искат.
    А това, че може да се смени един кандидат с друг вече на финалната права, показва, че управниците ни са въртиопашки и чакат да видят откъде ще изгрее слънцето и затова никой не ни зачита.
    Интересно ми е ако някой новоизпечен демократ и борец срещу комунизма му се случи червен да му помогне в труден момент как ще се чувства после - омърсен или благодарен ...
  • 16 гочо

    0 0 Отговор
    и това и е много,на тая кощрамба,да се кандидатира за председател на кремъл като е толкова много кадърна,в крайна сметка ай стига с това оон,това е една безполезна паразитна организация
  • 17 кроко

    0 0 Отговор
    Болни тролове, набийте си в главите, че това с комунистическото минало има значение само за болни мозъци, като вашите. Ако на някой друг му пукаше, сега нямаше да е ген сек. на Юнеско.