Last news in Fakti

27 Септември, 2016 08:36 1 534 2

Пари срещу дълъг брак в Румъния

  • букурещ-
  • брак-
  • сватба

Празненство за двойки, женени в продължение на най-малко половин век

Пари срещу дълъг брак в Румъния - 1
Снимка: БТА/АР

Стотици румънски двойки получиха пари заради дълготрайните си бракове. Това се случи по време на тържество в квартал на столицата Букурещ. Там беше организирано празненство за стотици двойки, които са били женени в продължение на най-малко половин век. Всички те получиха парични награди и бяха поканени на общ обяд. 

Общината в пети район в Букурещ съобщи, че е дала на всяка двойка, отпразнувала златна сватба, по 1000 леи (около 255 долара), за да почете семейството и брака. Една от участничките беше на 72 години. Тя е била омъжена през последните 52 от тях.

Около 600 души участваха в празничен обяд от три ястия и танци. Организаторът Флорентина Попеску заяви, че най-дългият брак в квартала е продължил 66 години. "Те са пример за всички нас за това каво означава бракът", обяви „виновникът“ за събитието. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Кога ще ги стигнем румънците? Може би както стигнахме американците? Тоест ние винаги вървим 1 крачка напред 2 назад. Нали трябва да сме "различни". Когато осъзнаем, че не сме племе а народ, тогава ще бъде късно да гоним "михаля".
  • 2 стратокастър

    0 0 Отговор
    Интересно е участничката която е била на 72 дали през целия си брачен живот от 52 г и била с един партньор !
Новини по държави: