1 147 2

Пари срещу дълъг брак в Румъния

Празненство за двойки, женени в продължение на най-малко половин век

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Стотици румънски двойки получиха пари заради дълготрайните си бракове. Това се случи по време на тържество в квартал на столицата Букурещ. Там беше организирано празненство за стотици двойки, които са били женени в продължение на най-малко половин век. Всички те получиха парични награди и бяха поканени на общ обяд. 

Общината в пети район в Букурещ съобщи, че е дала на всяка двойка, отпразнувала златна сватба, по 1000 леи (около 255 долара), за да почете семейството и брака. Една от участничките беше на 72 години. Тя е била омъжена през последните 52 от тях.

Около 600 души участваха в празничен обяд от три ястия и танци. Организаторът Флорентина Попеску заяви, че най-дългият брак в квартала е продължил 66 години. "Те са пример за всички нас за това каво означава бракът", обяви „виновникът“ за събитието. 

Румъния


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 10:28  27.09.16
  Кога ще ги стигнем румънците? Може би както стигнахме американците? Тоест ние винаги вървим 1 крачка напред 2 назад. Нали трябва да сме "различни". Когато осъзнаем, че не сме племе а народ, тогава ще бъде късно да гоним "михаля".
 • стратокастър
  Отговор
  2 11:16  27.09.16
  Интересно е участничката която е била на 72 дали през целия си брачен живот от 52 г и била с един партньор !

Напиши коментар:


Публикувай