Last news in Fakti

27 Септември, 2016 06:39 1 468 0

Тръмп и Клинтън кръстосаха мечове

  • доналд тръмп-
  • дебат-
  • хилари клинтън

Първи телевизионен дебат между кандидатите за президент на САЩ

„Хилари Клинтън не може да преговаря за търговски сделки. Тя не е издръжлива.“ Това заяви кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп, цитиран от Би Би Си.

Това стана по време на първия дебат между него и Клинтън, които влязоха в спор около основни въпроси, свързани с управлението на САЩ,

„Щом пътувате до 112 страни и преговаряте за мирни споразумения, прекратяване на огъня, или прекарате 11 часа да свидетелствате пред Конгреса, тогава можете да ми говорите за издръжливост“, заяви кандидатът за президент на Демократическата партия -  Клинтън.

„Хилари има опит, но това е лош опит“, отбеляза Тръмп.

„Това е мъж, наричащ жените прасета и кучки. Той определи бременността като неудобство за работодателя. На един конкурс за красота той нарече една жена Мис Пиги“, атакува Клинтън.

„Никога не съм казвал това. Можех да кажа груби неща за семейство Клинтън, но реших, че не мога да го направя. Не заслужавам това. Не мисля, че тя действа добре“, отвърна  Тръмп.

В същото време Хилари настоя, че по сегашните закони престъпленията спадат, докато според Тръмп броя на убийствата скача. Индустриалецът обвини Клинтън, че е ‚тотално извън контрол“. Тя пък заяви, че „човек, който може да се провокира с един Tweet, не бива да държи ядрените кодове на страната“.

„Доналд подкрепяше инвазията в Ирак“, заяви Клинтън.

„Грешно, грешно. Вие бяхте държавен секретар, когато Ислямска държава беше един мъник. Сега те са в 30 страни и вие ще ги спрете? Не мисля.  Аз не съм подкрепял войната в Ирак. Това са глупости на медиите, подкрепяни от нея.“, отвърна Тръмп.

„Доналд живее в свой собствен свят“, заяви Клинтън.

„Имаме нужда от закони, които да вкарат ред в страната. На някои места чернокожите и латиноамериканците  живеят в ад. Там те застрелват, докато се разхождаш“, заяви Тръмп.

„Вие рисувате много хубава картина за цветнокожите в САЩ. Факт е, че е по-вероятно да арестуван чернокож, за нещо, което и белият прави. Мисля, че косвената предубеденост е проблем за всички нас, а не само за полицията.“, отбеляза Хилари.

В същото време Клинтън призна, че е допуснала грешка, като е използвала личен имейл по време на мандата си като държавен секретар.

„Направих грешка. Няма да се извинявам. Вече поех отговорност за това. Може би ти не си толкова богат, колкото твърдиш. Срещнах доста  хора, прекарани от твоя бизнес. Ти не си плащаш Доналд. Аз подкрепям баланса между семейство и работа.“, заяви Клинтън.

„Да спрем тази държава да обира нашите бизнеси и работи. Аз ще пусна моите данъчни декларации, въпреки желанията на адвокатите си. Тя обаче ще трябва да оповести онези 33 000 имейла. Да видим какво ще стане“, заяви Тръмп.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА