27 Септември, 2016 12:58 1 079 1

Чистка в турското разузнаване

  • турция-
  • чистка-
  • разузнаване

Освободени са 87 служители

Турските власти освободиха от техните позиции 87 служители на турската Национална разузнавателна агенция, съобщи агенция „Анадола“.

Те са заподозрени за връзки с турския духовник Фетхулах Гюлен. Анкара обвинява Гюлен, че стои зад опита за военен преврат в страната от 15-ти юли.

Жалби са подадени срещу 52 от 87-те служители. Общо 154 служители бяха отстранени след опита за преврат. Разследванията срещу 100 от тях са приключили.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    0 0 Отговор
    Да заражда се нова световна сила -по справедлива,по хуманна,, Не може 5 държави в света да решат проблемите на света, както казва Ердоган
    Не може една част да умират от преяждане а милиони да умират от глад..Не е справедливо в новородени те в болницата в Смолян да умират заради това че докторите са отишли да бьдат болногледачи на австрийски старци..
Новини по държави: