Last news in Fakti

28 Септември, 2016 07:41 2 025 8

В САЩ застреляха тъмнокож, държал се странно

  • ел кахон-
  • калифорния-
  • сащ-
  • застреляха-
  • тъмнокож-
  • стрелба

Няма информация убитият да е бил въоръжен

В САЩ застреляха тъмнокож, държал се странно - 1
Снимка: БТА/ AP

Афроамериканец е бил убит при стрелба в град Ел Кахон, щата Калифорния, съобщи Ен Би Си. Сестрата на мъжа иска да знае защо униформеният е открил огън.

Малко след инцидента от полицейското управление в града обявиха, че тъмнокожият се е държал странно, но не дадоха повече информация и не стана ясно дали по някакъв начин е застрашил сигурността на полицаите.

Свидетели на стрелбата поискаха да знаят мотивите за решението на полиция, изстрелял пет куршума – отново по свидетелски показания. След убийството десетки се събраха в града, искащи отговори от силите за сигурност.

Говорител на полицията заяви, че униформени са отговорили на сигнал за „странно държащ се мъж“ на около 30 години. Попитан дали застреляният е бил въоръжен, говорителят заяви: „В момента тече разследване, не мога да разкрия детайли“.

Според управлението в Ел Кахон мъжът е бил застрелян, защото „не си е вдигнал ръцете във въздуха“. Това е поредното убийство на тъмнокож в Щатите за последните няколко седмици.

Преди дни полицай застреля невъоръжен мъж в Оклахома в друг инцидент. На пресконференция шефът на местната полиция потвърди, че жертвата е била невъоръжена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Демокрацията от сащ дето искат да стане по цял свят

    Коментиран от #2

  • 2 9мм

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тошибиян":

    Това е демокрация, не демокраДция, като в България.
  • 3 mediator37

    0 0 Отговор
    Полицията на САЩ все повече заприличва на наказателен отряд убийци.
    От написаното става ясно, че знанието на английски е животоспасяващо, защото ако ченгето крещи на чужденец- турист "-Вдигни си ръцете!", неминуемо ще последва убийството с пет куршума на туриста, чието странно държание се състои в това, че не разбирайки какво му крещят, не си вдига ръцете.

    Коментиран от #5

  • 4 шшш

    0 0 Отговор
    От прочетеното разбрах че няма най важната информация дали този негър бил въоръжен или не. 99% този си го заслужил и както повече такива -на социални помощи ,много ми приличат на нашите малки братя от гетата ,само че тук в БГ, те гърмят полицаи и нас ..
  • 5 OMG WTF

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "mediator37":

    Ъ, ко? Искаш да кажеш, че ако ти отидеш в Китай (примерно) и местен полицай насочи оръжие към теб и ти извика "чюн цинг мин фън шуй", и ти няма да си вдигнеш ръцете? Айде не на мене тия. Негрото просто си го е търсил. Много им порастна работата напоследък, това им е проблема. Като оня предния, който си ровеше нещо в колата, докато 4-5 полицая бяха насочили патлаците си срещу него. Ми какво очаквате бе? Това там не са им българските тюфлеци.
  • 6 незнайко

    0 0 Отговор
    Така трябва да се действа независимо от етноса. Ако е бил невменяем, да са го държали под контрол. Полицаят винаги е прав, до доказване на противното.
  • 7 Ужас

    0 0 Отговор
    Като чета някои творения, направо не мога да повярвам. Излиза, че една сериозна част от коментиращите оправдават подобни убийства, така ли? Ако е така, значи нашия тъп народ напълно заслужава скотската си съдба, търговски споразумения, ГМО-та, мутри и мутреси и изобщо розово американско (тук със сигурност дори ще е латино-американско) бъдеще.
  • 8 Morgoth

    0 0 Отговор
    От тази криминална статистика за 2015 много добре си личи кой кого убива. Ясно е и защо полицията се страхува повече от черните и съответно реагира по-остро на тях.

    Blacks killed by police - 1%
    Whites killed by police - 3%
    Blacks killed by whites - 2%
    Whites killed by whites - 16%
    Whites killed by blacks - 81%
    Blacks killed by blacks - 97%

    В Щатите се създава истерия относно полицейските грешки, които са неизбежни при постоянно боравене с оръжие и постоянни разправии с въоръжени престъпници. Това е много лоша тенденция, защото ще доведе до изостряне на отношенията между бели и черни.