28 Септември, 2016 16:53 1 496 1

Ето как ще колонизираме Марс (ВИДЕО)

  • елън мъск-
  • spacex-
  • марс

Елън Мъск разкри подробности за плановете на SpaceX

Ето как ще колонизираме Марс (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/AP

Илон Мъск е готов да изпрати космически кораб до Марс до 2024 г. Това собственикът на компанията SpaceX заяви по време на специално обръщение, цитиран от Space.com.

Ако всичко върви по план, след време хиляди кораби ще се отправят към Червената планета. Планира се тя да бъде колонизирана от 1 млн. доброволци. Развитието на проектите за ракети за повторно ползване на SpaceX ще подсигури тяхното евентуално връщане на Земята.

Според Мъск пътешествието до Марс ще трае между 80 и 150 дни. Планирано е корабите да представляват истински космически хотели, предлагащи забавления и храни за своите пътници. Първият такъв кораб ще носи името „Златно сърце“. Той ще трябва да превози 100 пътници и тонове товар при първия си курс. Мъск иска да пътува до Марс, но не планира да е

част от екипажа на първата експедиция.

Носителят ще е с диаметър от 12 метра и височина 122 метра. Космическият кораб би могъл да побере 450 тона товар.

„Определено вероятността за смъртност на първата мисия е доста висока. Не искам обаче в бъдеще подобни експедиции да са твърде скъпи. Цените могат да достигат до около $ 200 000 за обикновения човек.

Трябват ни много слънчеви панели, заради по-слабото Слънце. Евентуално бихме могли да използваме и геотермална енергия, но слънчевите панели ще са основното. Ядрената енергия естествено е най-перспективна, но дали на Марс ще бъде инсталиран ядрен реактор ще трябва да се реши на референдум

Всичко си има плюсове и минуси“, заяви Мъск.  

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохи

    0 0 Отговор
    Ееееее големи глупости