29 Септември, 2016 09:51 2 147 6

10 страни подкрепят Кристалина Георгиева?

  • кристалина георгиева-
  • страни-
  • оон

Подкрепа от Европейската комисия

Веднага след издигането на кандидатурата на Кристалина Георгиева за генерален директор на ООН. Това бе съобщено от електронното издание на в. „Стандарт“.

Писма, приветстващи решението на България и деклариращи подкрепа вече са пристигнали в София от Унгария, Латвия и Хърватска. Очакват се официални декларации в подкрепа на Георгиева от Румъния, Полша, Албания, Армения. 

Според запознати Великобритания също е заявила готовност да подкрепи Георгиева.

През вчерашния ден българският премиер Бойко Борисов оттегли подкрепата на правителството от Ирина Бокова и издигна кандидатурата на Кристалина Георгиева.

„От наблюденията ми върху работата на Кристалина Георгиева в Европейската комисия, мога да кажа, че тя е един много работлив човек, който отлично познава международната обстановка. Тя работи честно и прозрачно и е сред моите любими еврокомисари“, заяви председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол.

„Кристалина Георгиева е силен боец, но е в трудна ситуация.  Тя е силен борец и убедителна жена с много силни аргументи, но е в трудна ситуация. Има много кандидати от страните членки на ЕС. Надявам се, че европейците накрая ще намерят общо решение . Получавам много обаждания. Свързани са с други кандидати, които са компетентни. Трябва да намерим консенсус“, заяви председателят на Европейския парламент Мартин Шулц.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШШР

    0 0 Отговор
    Поредното доказване на колко недалновидно е правителството на Бойко Борисов и ....!За мен свалянето на Бокова е ,че тя е в добри отношения с Русия......а ние политиката на Бойко Б е да станем лакей на САЩ........
  • 2 ААЯ

    0 0 Отговор
    ПОРЕДНОТО СВИРКА НА САЩ...
  • 3 стратокастър

    0 0 Отговор
    За един ден 10 страни а за 10 -100 !!!

    Стига сте ревали за Бокова ! Те и руснаците се отказаха от нея !Тя просто беше неприемлив вариант и те се отказаха .

    ! Това стана ясно ,след разговора Путин-Борисов ! България прави де марш на Бокова и издига Кристалина !!!


    Да пожелаем успех на официалния Български кандидат!!!
  • 4 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    0 0 Отговор
    Интересен факт е че европейската левица/ да не говорим за десница/ в лицето на Мартин Шулц се изказва ласкаво за официалния Български кандидат и го подкрепят но Българските комунисти не щат и да чуят и вият на "умряло"!

    Нека се обединим около по-силната кандидатура на К. Георгиева и да и пожелаем успех!!!
  • 5 Тодоров

    0 0 Отговор
    Разбира се, подкрепа от страни от нашата черга ......Албания, Армения. Смяната на Бокова със Сталинка Георгиева си е чиста проба политически лобизъм и натиск - от ЕВРОПЕЙСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ. Но нека Кристалина (Сталинка) отговори в качеството си на каква присъства на срещата на БИЛДЕНБЕРГИТЕ - като европейски комисар, като български представител или като посветен масон от висша степен. И кога се лансира и от кого кандидатурата и за Генерален секретар на ООН ?
    Подкрепям ШШР относно мнението за недалновидност на Бойковото правителство. Взеха народа за "мезе". Усещам, как ще има звучни шамари на президентските избори за тази недалновидна и открита антируска политика, подклаждана американците.

    Коментиран от #6

  • 6 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тодоров":

    Важно е да е политиката да е про-Българска, а за руската политика има кой да се грижи!!!