30 Септември, 2016 02:45 1 136 0

Латинска Америка гледа към Венецуела

  • латинска америка-
  • референдум-
  • венецуела

Вълнения около референдума в страната

Външните министри на шест страни от Латинска Америка изразиха загриженост във връзка с референдума във Венецуела, съобщи РИА Новости.

Референдумът трябва да сложи край на правомощията на президента Николас Мадуро. Той няма как да се случи до края на годината, като през октомври е вторият етап от събирането на подписи за провеждането му.

„Външните министри изразиха своята загриженост във връзка с решението на Националния избирателен съвет на Венецуела, което наред с други аспекти включва и назначаване на референдум през 2017 г.“, се казва в декларацията.

Декларацията е подписана от външните министри на Аржентина, Бразилия, Чили, Парагвай, Мексико и Перу. Те призовават за диалог между властите и социалните сили във Венецуела за гарантирането на стабилността и свободите в страната.

Според законите, ако референдумът се проведе след 10-ти януари, то поста на президент в страната ще бъде зает от вицепрезидента на Мадуро. Ако допитването се проведе по-рано, ще бъдат назначени предсрочни избори. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА