Last news in Fakti

30 Септември, 2016 01:25 1 504 3

Вучич: Само Eвропа може да ни спаси от война

  • сърбия-
  • босна-
  • ес-
  • сърби-
  • александър вучич

Сърбия се старае да запази своя суверенитет и независимост

Вучич: Само Eвропа може да ни спаси от война - 1

В интервю за италианския вестник "Република" премиерът на Сърбия Александр Вучич предупреждава за последиците от референдума на босненските сърби. Според него опасността е голяма за Балканите и Европа. "Аз отдавна говоря, но никой не ме слуша. Времето е малко - ние трябва в най-близко бъдеще да предложим на балканските народи по-добро бъдеще". Вучич казва, че поначало е бил против референдума, с което си е навлякъл гнева както на своите съграждани, така и сред босненските сърби. "Бързо ни трябва деескалация", казва сръбският премиер. "Ако в Босна избухне конфликт, той може да се разпространи в целия Балкански регион. Не трябва да се забравя 1914 г. Споменът за нея трябва да ни напомня за това докъде могат да доведат напрегнатите отношения на Балканите... Трябва да разширим икономическото сътрудничество, а не да инвестираме в конфликти".

Вучич заявява още, че Сърбия се старае да запази своя суверенитет и независимост, а не да става американска или руска колония. "Европа е по-добре да се осланя на логиката и далновидността на Ангела Меркел... Без нея при нас на Балканите щеше да е много по-лошо и повече опасно. Твърде много в Германия и в други страни в Европа не разбират това", казва Александр Вучич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    1 0 Отговор
    Айде пак сръбски глупости!
    Босна си е независима държава, какво пак се бутате и разпалвате бе, наглеци?!

    Май пак ще гледате прогресът на другите държави отстрани, а ЕС през вагон криви макарони с вашите тъпотии и мечти по бивша югославия!

    А дори умрелия ФИРОМ вече има по-високо БВП на глава, пък вие пак си живейте в миналото и си дрънкайте глупостите!

    Коментиран от #3

  • 2 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    сърбите все още са под упоиката на радикалния си национализъм и ще продължат да берат плодовете му.вучич е от сръбската радикална партия и очакват с такъв да влезат в европа или да им се обърне някакво внимание.смях!
  • 3 Д'Мин

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Явно ти е убягнала една малка незабележима подробност. В Босна и Херцеговина съществува т.н. Република Сръбска, а тя е само 49% от територията на държавата. Това са имали предвид в статията, ти пък откъде да знаеш, простено ти е.
Новини по държави: