1 064 3

Вучич: Само Eвропа може да ни спаси от война

Сърбия се старае да запази своя суверенитет и независимост

Христо Ангелов

В интервю за италианския вестник "Република" премиерът на Сърбия Александр Вучич предупреждава за последиците от референдума на босненските сърби. Според него опасността е голяма за Балканите и Европа. "Аз отдавна говоря, но никой не ме слуша. Времето е малко - ние трябва в най-близко бъдеще да предложим на балканските народи по-добро бъдеще". Вучич казва, че поначало е бил против референдума, с което си е навлякъл гнева както на своите съграждани, така и сред босненските сърби. "Бързо ни трябва деескалация", казва сръбският премиер. "Ако в Босна избухне конфликт, той може да се разпространи в целия Балкански регион. Не трябва да се забравя 1914 г. Споменът за нея трябва да ни напомня за това докъде могат да доведат напрегнатите отношения на Балканите... Трябва да разширим икономическото сътрудничество, а не да инвестираме в конфликти".

Вучич заявява още, че Сърбия се старае да запази своя суверенитет и независимост, а не да става американска или руска колония. "Европа е по-добре да се осланя на логиката и далновидността на Ангела Меркел... Без нея при нас на Балканите щеше да е много по-лошо и повече опасно. Твърде много в Германия и в други страни в Европа не разбират това", казва Александр Вучич.

Сърбия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Киро
  Отговор
  1 10:15  30.09.16
  Айде пак сръбски глупости! Босна си е независима държава, какво пак се бутате и разпалвате бе, наглеци?! Май пак ще гледате прогресът на другите държави отстрани, а ЕС през вагон криви макарони с вашите тъпотии и мечти по бивша югославия! А дори умрелия ФИРОМ вече има по-високо БВП на глава, пък вие пак си живейте в миналото и си дрънкайте глупостите!

  Коментиран от #3

 • стоян георгиев
  Отговор
  2 11:53  30.09.16
  сърбите все още са под упоиката на радикалния си национализъм и ще продължат да берат плодовете му.вучич е от сръбската радикална партия и очакват с такъв да влезат в европа или да им се обърне някакво внимание.смях!
 • Д'Мин
  Отговор
  3 15:05  30.09.16

  До коментар #1 от "Киро":

  Явно ти е убягнала една малка незабележима подробност. В Босна и Херцеговина съществува т.н. Република Сръбска, а тя е само 49% от територията на държавата. Това са имали предвид в статията, ти пък откъде да знаеш, простено ти е.

Напиши коментар:


Публикувай